2009. április 17., péntek

Egy ellentmondásos kalandor emlékére

Valaki felhívta figyelmünket a hírre, hogy a tegnapi bolíviai, Evo Morales kommunista elnök elleni merénylet kísérlete közben valószínűsíthetően meghalt Eduardo Rózsa Flores alias „Chico”. Informátorunk azt írta: „Lehet, hogy ellentmondásos arc volt, de ez a halál se rossz, igazi neki való végzet, újra a szülőföldjén...”, és Loxon, bár alig-alig hallott erről az emberről, egyetért.

Blogját most végignézve, a más blogokra mutató oldalsávban találtam ezt a képet, link nélkül. Talán a Tea-Kört akarta linkelni Palesztináról szóló barátságos hangvételű írásaim miatt, de vacillálhatott, elvégre mi mégsem vagyunk „konzervatív anarchisták”.

Emlékére mindenesetre álljon itt a kis kép:


2 megjegyzés:

  1. Pont most beszéltem egy ismerősömmel Eduról. Nekem mindig zavaros volt, meglehetősen erőszakos is. Korábban kommunista volt, abból lett antikommunista. Ez önmagában kellemes dolog. Életben meglehetősen agresszív volt, főleg ha ivott, ugyanakkor egy gondolkodó-művész széplélek is benne volt. A KAPU szerkesztőségében külön helye volt, egy tőle származó kevésbé politikailag korrekt megjegyzésével az antiszemitizmussal kapcsolatosan.

    VálaszTörlés

Imago animi sermo est (Seneca)