2009. október 1., csütörtök

Mao-t ünneplik Ámerikában

5 megjegyzés:

  1. From a China Traveler
    By David Rockefeller
    New York Times
    August 10, 1973


    "Az emberen egyböl a nemzeti összhang érzése lesz úrrá. A határon hallható hangos hazafias zenétöl kezdödöen, mindent átható és kitapintható a Mao és a mao-ista elvekhez való kötödés. Bármibe is került a Kinai Forradalom, nyilvánvalóan sikerült nemcsak hatékonyabb és odaadóbb kormányzatot létrehoznia, de magas morált és célközösséget is kinevelnie.

    A gazdasági és társadalmi fejlödés nem kevésbé figyelemre méltó."

    Given China's vastness, it was only due to the remarkable thoughtfulness of our hosts that the six members of our Chase group were able to see and experience so much during just ten days in Peking, Sian, Shanghai and Canton. In terms of simple geographic expanse a week and a half visit to China is something equivalent to trying to see New York City in less than one and a half minutes.

    One is impressed immediately by the sense of national harmony. From the loud patriotic music at the border onward, there is very real and pervasive dedication to Chairman Mao and Maoist principles. Whatever the price of the Chinese Revolution, it has obviously succeeded not only in producing more efficient and dedicated administration, but also 10 fostering high morale and community of purpose.

    General economic and social progress is no less impressive. Only 25 years ago, starvation and abject poverty are said to have been more the rule than the exception In China. Today, almost everyone seems to enjoy adequate, if Spartan, food, clothing and housing. Streets and homes are spotlessly clean, and medical care greatly improved. Crime, drug addiction, prostitution and venereal disease have been virtually eliminated. Doors are routinely left unlocked. Rapid strides are being made in agriculture, reforestation, industry and education.

    VálaszTörlés
  2. 789.:"Bármibe is került a Kinai Forradalom, nyilvánvalóan sikerült nemcsak hatékonyabb és odaadóbb kormányzatot létrehoznia, de magas morált és célközösséget is kinevelnie."
    Én.:Ugye-ugye ! Más is igy gondolja !
    Mikor ilyeneket mondogatok csak érthetetlenül bámulnak rám...meg "kinéznek" a teázóból !
    Megkockáztatom azt is,hogy a Mennyei Béke terén azért vállalták a "tankokkal való megoldást" ,hogy
    Kinára ne szakadhasson a liberális-globalizmus "áldása" !

    VálaszTörlés
  3. Do-Mi, ha ezt komolyan írta...

    Nekem egyébként teljesen mindegy, hogy David Rockefeller így gondolja-e, és 789 (felteszem) inkább megerősítőleg, ironikusan idézte a poszt alá.

    Persze javítson ki, dear Seven Ate Nine úr, ha tévedek. :>

    VálaszTörlés
  4. Alátámasztásként irtam, hogy egyáltalán nem meglepö, hogy New Yorkban ennyire ünneplik Mao ce-Tung hatalomrajutásának 60. évfordulóját. Az Egyesült Államok annak idején mindent megtett, hogy Mao és brigádja gyözhessen, és Csiang kai-Sek veszitsen. Rockefeller elvtársnak hasonló jó véleménye van Castro és rendszeréröl; két lánya marxistának mondja magát; nagyapja & társai volt a Trockij mögötti erö.


    David Rockefeller,
    Memoires
    Proud Internationalist

    page 405

    “Some even believe we are part of a secret cabal working against the best interests of the United States, characterising my family and me as internationalist, and of conspiring with others around the world to build a more integrated global political and economic structure, one world, if you will. If that's the charge, I stand guilty and am proud of it.”

    Vannak a kik meggyőződéssel hiszik, hogy egy Egyesült Államok érdekei ellen ármánykodó titkos csoport tagjai vagyunk, nemzetköziséginek jellemezvén családomat és személyemet, és úgy, mint akik világszerte másokkal egy egybeolvasztottabb földátfogó politikai és gazdasági váz — ha úgy tetszik: egy világ — létrehozására összeesküdtek. Ha ez a vád, bűnös vagyok, és büszke rá.
    http://www.yamaguchy.netfirms.com/napjaink/sovereignty.html

    VálaszTörlés
  5. Rockefeller, általában a nagy tőke és a trockisták kapcsolata nem meglepő. Marxot is Engels és a Philips család támogatta, a nagy tőke.
    Szemben a közkeletű nézettel, miszerint a gazdagok ab ovo status quo pártiak, a 19-20. századi kapitalizmus kitermelte azt a kapitalistát - a mi hírszerzős hayekistáink megdöbbenésére - aki éppenséggel a status quo-t elveti, és az ellenséges mozgalmakat támogatja pénzzel.

    Az US mai nyalása Kínának azért szvsz más jellegű. Inkább a gazdasági behódolás beismerése.
    Lehet szeretni Kínt az ujgur, tibeti "rendezésért", de az csak amolyan "csatlós realizmus", mint amikor az oroszokat szerették sokan a grúzok lenyomásáért, vagy ahogyan a fanarioták politizáltak a Portánál.

    VálaszTörlés

Imago animi sermo est (Seneca)