2009. november 3., kedd

Afrikai hírek

1. Halálra ítéltek négy férfit Tanzániában, amiért meggyilkoltak egy albínót, akinek aztán levágták a fejét és a végtagjait, írja a BBC. 2008-ban a BBC egyik riportere üzletasszonynak álcázta magát Tanzániában, és „sámánokat” keresett fel azzal a kéréssel, tegyék őt gazdaggá. Kétezer dollárért olyan italt kínáltak neki, ami egy albínó ember végtagjaiból, véréből és hajából készült. Az elmúlt két évben a boszorkánydoktorok legalább ötven albínót gyilkoltak meg Tanzániában, a szomszédos Burundiban pedig legalább tizenkettőt. Szeptemberben már halálra ítéltek három „férfit”, akik meggyilkoltak egy albínó kisfiút. Ez volt az első ilyen súlyos ítélet Tanzániában.

2. Sikertelen géprablási kísérlet zajlott a szomáliai Diallo Airlines Bosasso-Mogadishu járatán. Két férfi menet közben előrántotta fegyverét, és hatalmába akarta keríteni a gépet, mire a többi harminc utas is előrántotta fegyverét, és lefegyverezte a géprablókat. A gép visszatért Bosasso városában, ahol az utasok által ártalmatlanná tett géprablók megpróbáltak elmenekülni, de a rendőrség végül elfogta őket. A csetepatéban egy géprabló megsebesült, az utasok közül senkinek sem esett baja, és a repülőgép sem sérült meg.


9 megjegyzés:

  1. Na látja, sámánok. A jobbikos ősmagyarosok is ezt tennék, ha tehetnék. De ha a Fospumpa hatalomra kerül, akkor itt is ez lesz. Találomra kiválogatnak nemfasiszta embereket, és vérüket veszik. Boros-Bochkor és a Danubius tragédiája csak a kezdet!

    VálaszTörlés
  2. Az első hírrel kapcsolatban Mo. Afrika magazinja, a pécsi illetőségű Afrika Tanulmányok is írt; az albínókat egyszerűen idegennek tekintik, és mint ilyeneknek a testrészeit gyógyításra akarják felhasználni (vö.: District 9). Ez ellen úgy léptek föl az afrikai országok kormányai, h egy halott albínóért egy halott fekete. Kellemesen autoriter megoldás. A legnagyobb gondok Kenyában vmint Tanzániában adódnak.

    Akit érdekel Afrika, jöjjön el az évenkénti Afrika napra, ill. szerezze be a már említett 'Afrika Tanulmányok'-at. Érdekes ez a fekete kontinens.

    VálaszTörlés
  3. A második eset tanulsága: a szabad fegyverviselés életet ment!
    Ne tessék lesajnálni Afrikát.

    Az elsőé: a fehér kisebbséget ott is üldözik, mint nálunk?

    VálaszTörlés
  4. miért, nálunk üldözik az albínókat?

    VálaszTörlés
  5. Ennyire szereted Afrikát, Petya? Van, akinek a lyánya missziós orvosnak készül oda. S ráadást egy muzulmán országba. Mit csinálhat vele?
    Tist, Téged még nem molesztáltak soha cigány testvérink, akiket kitenyészte e rendszer, ugye? (Ezt nem a tisztességesbekre értém /- van nehány oly barátom közülük/. S nem föltétlen csak sötétebb bőrű fajtársinkra jellemző az előbbi se - ezt pl. Fölvidéken könnyű megtapasztalni.

    VálaszTörlés
  6. Bizony szeretem, mert hihetetlenül érdekes a fekete kontinens. Tény, h sokaknak az jön le, h ott sok feka öli egymást, AIDS-esek és idejönnek és elkapják szöszke lányainkat előlünk. Nos, ezek igazak, én sem vagyok nagy híve a bevándorlásnak, ám Afrika ennél sokkal több.

    Ami a fehér kisebbséget illeti, igen, sajnos üldözik őket, különösen utóbbi időkben Dél-Afrikában. Rengeteg fehér emigrál a volt Birodalom más országaiba, Ausztráliába és Új-Zélandra például. Az albínók az egy külön eset, nem sorolhatóak a fehér emberek közé, hiszen ők valójában súlyos pigmenthiányban szenvedő feketék, és többszörösen fogékonyak a bőrrákra.

    VálaszTörlés
  7. sat!
    engem már magyar testvíreim is molesztáltak, nemcsak a cigányok :(
    mondjuk mindkét "fajtából" többet ismerek, aki nem molesztált, mint aki igen.
    (nem, nem lakom a rózsadombon)

    VálaszTörlés
  8. kösz a +jegyzésed, tist. igen, ahogy éleződik a helyzet, úgy csökken egyre inkább bizonyos hangadó és szélesedő körök műveltségi s tolerancia-szintje, akik fertőzik a többieket is, pedig ha túl szeretnénk élni az elkövetkezőket, épp a fordítottjára kén' törekedni - közösséget vállalva, együttműködve, korlátozva a túlzott materiális igényink.
    (én nem zárom ki, hogy a Rózsadombon is lakhatnak a közösségért felelősen tevők

    VálaszTörlés

Imago animi sermo est (Seneca)