2009. július 25., szombat

Ó-Rossz és Fő-Rossz, avagy egy „csodálatos” elme gagyogása

Loxon találóskérdése, hogy ki írta az alábbi, teljesen komolynak és „tudományosnak” szánt, ám sajnálatos módon bomlott elmére valló szavakat? A szerzőt azért lenne érdemes minden tea-kedvelőnek aggodalommal tanulmányozni, mert az illető a magyar démosz egy jelentékeny része amúgy is erősen zavart elméjének további megzavarására alkalmas, és aki jelenleg egy olyan politikai háttérközegben fejti ki tevékenységét, amely hamarosan meghatározó szerepet játszhat Magyarországon.

*

A két „tót” nép, a szlovák és a szlovén, az ősi, osztatlan bölcsesség örökletes „tu­dó”-jaként egyfajta Thot-Hermész-i státust képvisel a népek-nyelvek hierarchiájában, míg ellenben a szerbek „rác” neve, amely az országuk megnevezés ében még árul­kodóbb formát ölt (Rascia = Szerbia) a Russia-Rosszija (Oroszország) hangalaki vál­tozataként nyilvánvalóan a Rossz képviseletére utal.

[...]

De ne feledjük: a Fő-Rossz (Prusszia, Borussia, azaz Poroszország) egyesítette a modem Németországot is, ő határozta meg annak napjainkig érvényes vezető ide­ológiáját — folyamatos, mindenáron való „élettér”-tágítás! —, Ő vezette bele az em­beriséget (benne a mi eurázsiai „érzékeny rendszerünket”) két világháborúba, és ­ami kevésbé köztudott — Lenin személyében ő injektálta a kommunizmus legag­resszívebb, legpusztítóbb változatát is Oroszországba. A bestiális kegyetlenség te­kintetében mindjárt Rosszija után következő Rascia meghatározó személyisége pe­dig teljes kifejlődése idején az a Tito lett, akinek az eredeti családneve, a Broz ­megintcsak a Fő-Rossz alakváltozata.

14 megjegyzés:

  1. pffff.
    mintha tevvton írt volna egy gonoszkodó Hamvas-paródiát. pedig nem.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem szabad a gazda.

    Valami elbocsátott OPNI-légiós?

    VálaszTörlés
  3. Esetleg Papp Gábor művészettörténész, ki szerint a magyarok a Plejádok csillagképből jöttek és Mária sumer királykisasszony volt?

    VálaszTörlés
  4. Szerintem valami Jobbikos lehet, mert manapság tőlük kell félteni a magyar demokráciát. De.mok-rá-ci-a. muhahaha
    Mer' hogy minden Jobbikos elmebeteg.

    VálaszTörlés
  5. Pap Gábor?
    A hirtv-től a szentkorona rádió közönségéig a kuruc.info -n át mindenhol kb. főtáltosként kezelik, Szántaival együtt.

    Nem mellesleg úgy hangzik, mint egy részlet H. Béla Karneváljából.

    VálaszTörlés
  6. Bio,

    félreért valamit.
    A Jobbiktól nem a demokráciát féltjük (teakraták nem demokraták, már bocs), hanem a hatékony nem-baller kormányzás lehetőségét.

    VálaszTörlés
  7. Ugyan, kedves Tölgy, nem kell előre bűnbakot gyártani. A Fidesz fölénye akkora, hogy nem kereshet kifogásokat.

    VálaszTörlés
  8. Bio,

    én a vigyázó szemeit Bulgáriára vetném.

    Ettől függetlenül, a jobboldal tele van félnótásokkal és virtigli ballerekkel, akik most jobb felé látnák maguknak pályát. 1995-ben nem volt ekkora hemzsegés errefelé.

    VálaszTörlés
  9. tölgy, azok a köv kormányzati ciklusban megint visszatérnek majd oda ahova valók

    VálaszTörlés
  10. Lótuszevő és Letar nyert. Vihetik a Pap Gábor összest, csak nem tudom, milyen színű szalaggal átkötve. Magyar nemzeti színűvel azért talán mégse.

    VálaszTörlés
  11. Na köszönöm.
    Amúgy ez megvan?

    http://www.magyartaltos.info/index.php/tar/eloadasok-mozgokepekben/58-pap-gabor/539-pap-gabor-bakocz-tamas-roma-falai-alatt-11-parancsolat-ne-hazudj-eloadas

    Attilától Bakóczig és Dózsáig, szabadon, kurucosan, ész és értelem leghalványabb jele nélkül. Kb. Da Vinci kód, csak nincs benne gyilok. Viszont van 100% szentimentális bájolgás a "magyarokról" és német+Habsburg szidalmazás mesterfokon. Szóval a szokásos, csak extra főszereplőkkel.

    Maga a téma azonban óriási, nem is értem, hogy hogyan nem foglalkoznak Önök kellő súllyal az ilyesmivel.

    Letar, őstáltos ősmagyar őshős

    VálaszTörlés
  12. Tölgy:
    Bizonyos szempontból igaza van. Én sem vagyok igazi konzervatív. Soha nem is lehetek, mert az egyházfelfogásom és a keresztény hithez való viszonyom meglehetősen ambivalens. Mondjuk éppen attól az, hogy bár ateista vagyok, hiszek egy istenféleség létezésében, Teremtőként elfogadom, és kifejezetten utálom, amikor ostoba bolsevikok megkérdőjelezik, hogy Magyarország keresztény állam. Tényszerűen keresztény, a legszebb hagyományokkal rendelkezők közül. Nem bírom, amikor ezt az elmúlt 60 év agymosásának hatása alatt valaki megkérdőjelezi.
    Ugyanakkor az is tény, hogy azok táborába sem tartozom, akik most csak azért szavaznak a Fideszre, mert egzisztenciájuk jelentősen leromlott. Ezek korábban nem jártak szavazni, és nincsenek elkötelezve sehová, csak a hasuknak legfeljebb. Én egészen biztos vagyok benne, hogy semmi olyan körülmény nem következhet be, hogy én valaha egy balolali pártra szavazzak. A nemzeti politizálást tudom csak támogatni, amely magában hordozza kultúránk szeretetét, és szép hagyományaink megőrzését.

    VálaszTörlés
  13. Nem tudom, hogy léphetnék be az igazi nevemen, ezért csak jelzem, hogy Arma Gedeon vagyok...

    Az idézett guru jellemzéséhez nincs hozzáfűznivalóm, de azt azért jelezném, hogy a leegyszserűsítve mondjuk "szélsőjobb" vagy netán Jobbbik és holdudvara" néven nevezhető közegben messze nem biztos, hogy többségben vannak, akik ezt a fajta dumát valami komoly tanként kezelnék. Tapasztalatból mondom, hogy elég zárt magunkfajta vitafórumokban sokan tekintik az elmebetegséget magától értetődően elmebetegségnek. Én személy szerint P. Gábort messze nem menteném fel holmi elmebetegséggel, ami ugye szánalomra méltó, én gonosz szélhámosnak tartom. Aki tudja jól, hogy csal.
    A széljobbon sokan nagyon praktikus szempontból tanyáznak racionális helyzetfelmérések következtében. Pl. osztva szorozva úgy látja a faszi, hogy van esélye egy izraelita honfoglalásnak Mo-on (lásd CIA-jelentés) és úgy véli, hogy ez ellen jobb lesz tenni valamit. Emellett hideg rázza a P. Gábor féléktől. (Azt nem kell ragozni, hogy az ő "kiválasztott nép vagyunk" és "hazánk a világ közepe" mítoszai milyen kiválasztottságtudat-mintával rokoníthatók, tehát egy igazi "antiszemita" magyar hazafinak már emiatt sem kóser a pepitában, vagy mondjuk Árpád-sávban előadott mítoszváltozat.)

    Az igaz, hogy ezek a baromságok terjednek. De nem értékelném túl és tény, hogy a "széljobb" közegen belül vannak és lesznek viták erről, fősodornak nem esélyes, ki gondolná például, hogy Vona megfogadja Pap Gábort udvari sámánjának? Én nem.

    VálaszTörlés
  14. Kedves Csaba, köszönöm a hozzászólást, fontos kiegészítés a posztomhoz, és valószínűleg az összes kérdésben igaza van.

    VálaszTörlés

Imago animi sermo est (Seneca)