2009. március 3., kedd

Beszélgessünk az antiszemitizmusról

Folytatom Tölgy árokásását.

A konzervatívok/jobboldaliak rendre megkapják az „antiszemita” jelzőt, ha van rá ok, ha nincs (sapka és annak hiányának esete). A jobbosokkal azért nem állunk szóba, nem vitázunk velük, mert antiszemiták. Ezért érvelni nem szükséges velük szemben, csak le kell nyomni őket.

A mai napra a Tea-kör olvasói számára kiválogattam néhány penetráns antiszemita kijelentést, csemegézés céljából. Mindenki egyet találhat, kitől származnak:)

„Mi a zsidóság világi alapja? A gyakorlati szükséglet, a haszonlesés. Mi a zsidóság világi kultusza? A kufárkodás. Mi a világi istene? A pénz."

„A pénz Izrael féltőn szerető istene, aki előtt nem lehetett más isten. A pénz az ember valamennyi istenét lealacsonyítja és áruvá változtatja. A pénz minden dolgok általános, önmagáért konstituált értéke. Ezért megfosztotta az egész világot, az emberek világát éppen úgy, mint a természetet, sajátos értékétől. A pénz az ember létezésének tőle elidegenült lényege, és ez az idegen lényeg uralkodik rajta, és ő imádja azt. A zsidók istene elvilágiasodott, világistenné vált.”

„Itzig báró”

„Zsidó nigger”

„Zsíros zsidó, aki brillantinnal és olcsó ékszerekkel igyekszik leplezni mivoltát.”

„Most már teljesen világos előttem, hogy XY, miként fejformája és a hajzata is bizonyítja, azoktól a négerektől származik, akik csatlakoztak Mózeshez az Egyiptomból való kivonuláskor (hacsak az anyja vagy az apai nagyanyja nem szűrte össze a levet egy niggerrel). Nos, a zsidóságnak és a germánságnak efféle egyesülése a négerszerű alap szubsztanciájával szükségképpen fura produktumot hoz létre.”

Külön feladvány az, hogy az utóbbi négy megnyilvánulás kinek lett címezve (azaz, kicsoda XY). [Tölgyet megkérjük, ne nyilatkozzon rögvest:)]

10 megjegyzés:

 1. A címzett neve L betűvel kezdődik? :-)

  VálaszTörlés
 2. Verena gyorsan meg is fejtette:)

  VálaszTörlés
 3. Paul Johnson ugyanezeket idézi az Értelmiségiek című esszégyűjteményében.

  Az L után "a" jön?:))

  VálaszTörlés
 4. Kimaradt: a szerző természetesen Marx.

  VálaszTörlés
 5. Hmm... La Fontaine? Lamarck? Lafayette? Latinovits? neeeem... Latabár? esetleg Lassalle? :>

  VálaszTörlés
 6. Egyébként tényleg ölég csúf volt szegény, ebben (az egyben?) Marxnak igazat lehet adni. Némileg Petrovics Sándor elvtársára is emlékeztet így első blikkre...

  VálaszTörlés
 7. Én is erre gondoltam :-) Valóban vannak rajta négeres vonások (haja pl.).

  De hát pont Marx mondja...

  VálaszTörlés
 8. Nem is rossz egy kis filoszemitától.

  VálaszTörlés
 9. Kedves G,

  azért mert Marx hülye volt, meg fikázta L-t, attól még a jobberek lehetnek antiszemiták.
  Múltkor hallottam Fecótól, hogy mindkét szavazótáborban vannak rasszisták - na ná! - de a különbség az, hogy a baller elit nem bátorítja őket.
  Ekkor sírtam.

  VálaszTörlés
 10. Lasalle tényleg sok négeres vonást mutatott (mint pl. Huszár Tibor), mert hát mint rájöttetek, ő volt Marx gyűlölet-áriájának célpontja. De maga Marx is elég negroid volt, sőt ifjúkorában Szerencsen volt a beceneve.

  Nagyon érdekes, hogy Marx mennyire volt antiszemita, s ugyanakkor mennyire zsidó volt, ahogy P Johnson erre ugyanott rámutatott. Az egész marxizmus egy tipikus zsidó műfaj, a talmudista okoskodás szekularizált változata.

  VálaszTörlés

Imago animi sermo est (Seneca)