2009. március 13., péntek

Alkalmazkodás és véletlen

Annyit magyarázták evolucionista barátaink az alkalmazkodáson és a véletlenen alapuló fejlődést, minőségi feljavulást, hogy lassan-lassan csak megértettem.


Itt van nekünk ez a nagy problémánk. A Haladás Erői mintha megtorpannának, és nagyon sajnos, de úgy tűnik a vérfarkasok vezérét megválasztják, és hatalomra juthat. Ez nyilvánvalóan a Vég. Alkalmazkodniuk kell a haladóknak az új helyzethez. A választás nem jó, más módon kell eldönteni, kié legyen a kormányzati hatalom. Lehetne örökletes, azonban az nem demokratikus.

A demokrácia — egyenlőség — szellemével és tapasztalatával egyezik és, mint itt sokan elmagyarázták, az evolúciót, a jobb alkalmazkodást segítené, ha a kormányzati tisztséget sorsolással döntenénk el. Ez működött Athénban, működött Velencében. Ki ne akarna olyan szép és gazdag világban élni, mint az antik Athén és Velence? Tehát, választások helyett legyen jövő tavasszal sorsolás.


9 megjegyzés:

 1. Vagy lehetne 6 éves egy kormányzati ciklus mint Russziában.

  amúgy komolyan ezt beszélték elit szoci rokonaim: "ez a demokrácia nem jó, van ahol nem megy, nálunk épp nem. Nem lehet kormányozni, mert a Vérfarkas mindenhol betesz" ;]

  VálaszTörlés
 2. Ha már sorsolás, akkor legyen néha osztrakizmosz is! Milyen állat lenne már száműzni, és a közügyektől eltiltani Gyurcsányt egy szavazással?

  VálaszTörlés
 3. Andris,

  értse meg, maga a haladás ellenségeit szolgálja, ha szavazást akar. A sorsolás alternatívája egy örökletes monarchia, de nem a szavazás - a mai politika helyzetben. Dialektikusan.

  VálaszTörlés
 4. A vérfarkasok nevében kikérném, hogy ő nekünk a vezérünk. Még bárány sem annyira, (vér) farkas bőrben. Maximum egy műanyag wolfie a Hasbrotól és most akciós. Úgyhogy meg fogják venni, semmi kétség. A mi Holdunk azonban még nem kelt fel.

  VálaszTörlés
 5. PHJ,

  azért György mostani döntése Ibolya néni mellett erős érv a köztársaságpártiak kezében :(

  VálaszTörlés
 6. Tölgy,
  ezt pont maga mondja? Elég gáz. Ennyi diplomával, my dear. György nem örököl trónt, semmilyen érvényes magyar alkotmányos rend szerint sem. Ad2. alanyi jogon miért ne lehetne kritizálni _bárkit_ a Habsburg Házból? Én pl. megtettem a toszkánai házból származó homo regius-szal szemben, amely pedig itt konzervatív példaként állt előttünk, Károlyi seggnyalása ellenére is (pedig hol van ő Györggyel szemben!). Konzekvensebb magatartást, ha kérhetem. Aki monarchista, az nem hülye, és nem "Habsburgseggnyaló". Akit itt meg "vérfarkasoznak", az ugye egy magyar konzi szemében is max egy republikánus és demokrata, nacionalista lájt aktuálpolitikus, jelentős liberális zsírral a kenyerén.

  VálaszTörlés
 7. Tölgy,
  bekapcsoltam. Nem volt mérhető érték a közelben. ;)

  VálaszTörlés

Imago animi sermo est (Seneca)