2008. május 22., csütörtök

Macskák vs. kutyák

Vízválasztó a konzervatóristák között. A belső vita heves: vajon a kutyákat, vagy a macskákat preferáljuk? Szerény véleményem szerint a macska arcátlan, egoista, gerinctelen egy állat. Nem ért a szóból, vagy akár érthet is, csak nem érdekli. Azt csinál, amit akar. És még vissza is pofázik.

A kutyában ellenben minden olyan tulajdonság megvan, ami egy konzervatív számára kedves lehet: lojalitás, megbízhatóság, odaadás, engedelmesség. Az "ember legjobb barátja" – macskáról mégis mikor mondtak ilyet?

Rá kellett jönnünk arra, hogy aki a macskákat preferálja, az rejtőzködő liberális (hiszen a macska libsi jellegzetességeiért van oda – más jellegzetességei nincsenek is a macskának), aki a kutyákat, az tisztességes konzervatív-reakciós.

Én a kutyákkal vagyok!

68 megjegyzés:

 1. Én egy rejtőködő liberális vagyok.

  Vive Le Chat!

  VálaszTörlés
 2. Loxon,
  miért nem lepődöm meg?

  Kutya és ló!

  VálaszTörlés
 3. maga ellopja a teóriámat a liberális macskákról! a könyvében azért majd mondjon köszönetet :(

  csatlakozom a chatistákhoz.

  VálaszTörlés
 4. Gyóccerész,

  ne lódítson! Tán maga is macska lett? a tézist többé-kevésbé együtt dolgoztuk ki!
  De amúgy azt, hogy a macskák libik, mindenki tudja:( Ha savazhatnának, ó édes Istenem...:(((

  VálaszTörlés
 5. az én macskáim biztos nem hisznek a szavazásban. ami kell nekik, azt elveszik.

  VálaszTörlés
 6. De amíg nem szavazhatnak a macskák, kéne egy macska buckamanó, aki képviseli az érdekeiket: törvényeket vétózhatna meg és ilyesmi.

  VálaszTörlés
 7. a macskákat nem érdeklik a törvények. csak a szuverenitást, a fölényt ismerik el (azt se mindig).

  bár a macskista párt nem rossz ötlet. talán az 1% is meglenne vele.

  VálaszTörlés
 8. Mijen bájos szecessziós leányregény cím lehetne:

  A gyógyszerész macskái

  Már a cím is magában hordozza a korra oly jellemzô kötöttségek alól való szabadulás gondolatiságának elsô szárnypróbálgatásait. Milyen cizelláltan titokzatos, míly pajkosan frivol...

  :D

  VálaszTörlés
 9. twtn to all

  A kommentelők félreértik vagy tendenciózusan félreértelmezik a macska karakterét.

  A macskára jellemző az autonómia-igény. De csak azért, mert saját, évezredes macska-szabályai szerint szeret élni. Az ősi macska-szabadság szellemében -- amely szellemiség megtalálható az angol mentalitásban, de a Tripartitumban is. A macska "Nem ért a szóból"? Nem. A macska ért a szóból, de okosan mérlegeli szavainkat, és saját belátása szerint cselekszik. Az arisztotelészi fronézis értelmében.

  VálaszTörlés
 10. tewton,
  ha fronézis, akkor nem autonóm az a macska. Ha autonóm, akkor az egy kantiánus macska, ennyiben lehetnek örök macskaszabályok.

  VálaszTörlés
 11. tewtonnak igaza lehet :)

  http://utkereso.wire.hu/kellekek/macska.htm

  Leskelődő

  VálaszTörlés
 12. jaj, jaj! a macskák bizton nem kantiánusok, racionalisták sem. az autonómia sem igaz: az ételt a gazdától várja. és fenntartja a jogot arra, hogy olyat tegyen mással, amit ha más tenne vele, akkor megsértődne.

  VálaszTörlés
 13. Én eddig úgy gondoltam, hogy a kutya az evolúció csúcsa, hiszen mindenben kiszolgálja a gazdája (étel, ital, séta, játék stb.),semmi dolga, de most be kell látnom, hogy ez nem így van. A kutya ezért cserében ugyanis hálás. A macska viszont ezért cserében nem érez hálát, ez a tökéletes szabadság! Tehát ő van az evolució csúcsán!

  VálaszTörlés
 14. kedves névtelen,

  a macska nem törekszik 'the fittest' lenni és nem is az. élősdi. abban igaza van, hogy szimbióta nem, mert a kisebb állatokat, amik a gazdáját zavarják vagy károsítják, uralomvágyból és nem hálából pusztítja.

  VálaszTörlés
 15. twtn to all

  A macska közvetlen kapcsolatban van a Magasabb Intelligenciával*. A kutya bálványimádó. Nem kérdés, hogy melyik a magasabbrendű spirituális síkon.

  És engem igazol Popper Péter is:
  "az orvosban érdemes hinni, nem a gyógyszerekben, a bölcsben, nem a módszerekben, a szakácsban, nem a receptekben. Valamilyen kozmikus intelligenciában és nem a szertartásokban."

  a macska a kozmikus intelligencában hisz. amikor dorombol, akkor a belső rezgéseit hangolja össze a kozmikus harmóniával.

  VálaszTörlés
 16. tewton,
  a popperpétert kihagyhatta volna (csak nem a canofileket akarja erősíteni?) :(

  VálaszTörlés
 17. kutya.


  (murci voltam. és utálom a blogspotot)

  VálaszTörlés
 18. twtn to mr pharma,

  Popper kellett a kozmikus izéhez. de ha tud egy olyan müller péter-idézetet, amit a macskákra lehet vonatkoztatni, lecserélem.

  VálaszTörlés
 19. Természetesen mindkettő. Macska ÉS kutya. Akinek nincs macskája, ne írjon, ne beszéljen róla. Csodálatosan okos lény, rengeteg szeretettel, érzékenységgel. Ha úgy szeretjük az állatokat, hogy hagyjuk őket macskaként illetve kutyaként élni, hiszen annak születtek, akkor gömbölyű a világ. Cicc megmentette az életemet, írtam is régen erről, holnap bekopizom a blogomba.

  VálaszTörlés
 20. twtn to srí

  nekünk van mindkettő:) egy kandúr és egy hmmmm aszexuális miskárolt kutya. tolerálják egymást, de a kutya féltékeny a cicára.

  VálaszTörlés
 21. twtn,

  ez nem jó a müller helyett?


  Charles Baudelaire: A macskák

  A lázas szeretők és a szigoru bölcsek
  ért éveik során egyaránt szeretik
  a macskákat, a ház nagy, puha díszeit,
  melyek akárcsak ők, fázósak s otthon ülnek.

  A tudományok és a kéj barátai,
  a homály rémeit keresik és a csöndet;
  gyászhintaja elé foghatná Orkusz őket,
  ha meg tudnák dacos nyakuk hajlítani.
  Ha merengenek, oly nemes szobor alakban
  nyúlnak el, mint a nagy Szfinxek a sivatagban,
  melyeket az örök álom deleje fog.

  Ölükből bűvösen pattog a villamosság,
  s rejtélyes szemüket, mint fínom, tört homok,
  kis aranydarabok szikrái csillagozzák.

  VálaszTörlés
 22. twtn to mr.pharma

  pompás! csak nem egy magyar szakos?!
  Az ezotéria csak khmmmmm az olvasók megfogása végett :)

  mindenképp valami Ősi Bölcsességgel akartam igazolni, hogy a macskák jó fejek.

  VálaszTörlés
 23. Nálunk nagyon szereti egymást kutty és cicc. Evésnél lehetne gond, kutty szívesen megenné cicc elől a kaját, de megoldottam ezt a kérdést. Ahogy azt is, hogy ha nagyon ritkán csontot adok kuttynak, cicc jó távol legyen, mert azt félti. A kajáját viszont nem, cica bátran megkóstolhatja, nem lesz bántódása. Különös egy világ az övék..szeretnek egymáshoz bújva aludni, pedig már kosárhegyek vannak a házban, lent kettő, fent kettő:) És nagyon szórakoztatóak tudnak lenni. Úgy bújócskáznak a kertben, mint a gyerekek.

  VálaszTörlés
 24. nem magyarszakos vagyok. rosszabb. :( de ez titok :(

  VálaszTörlés
 25. Szólhattak volna, hogy ez egy macskaimádó hely, már az elején. Nekem van mind a kettő. A macska tökéletesen önérdekvezérelt, ha erre hozzák maguk ezt a kozmikus trutyit, hát... A kutya viszont valóban hűséges , ezzel együtt természetesen konzervatív, és e mellett egy sor egyéb emberi tulajdonsággal is bír, pl. mérhetetlenül irigy és remekül hazudik. Nem lehet, hogy a macskarajongás mögött az rejlik, hogy van a közelükben egy élőlény, aki még önzőbb, még nárcisztikusabb, mint maguk? S ez olyan megnyugtató!
  Katuska

  VálaszTörlés
 26. twtn to mr pharma,
  kommunikáció? andragógia? politológia? szocmunkás?


  a kutya nálunk annyira féltékeny és irigy, hogy amikor nem akarja megenni az adagját, elkezdem hangosan hívni a macskát, és közlöm a kutyával, hogy a cica megeszi. Párszor már működött (cica nélkül is).

  VálaszTörlés
 27. ha ezek a legdurvábbak maga szerint, akkor kezdek megkönnyebbülni. egyik sem.

  VálaszTörlés
 28. garázdabillegető2008. május 22. 19:10

  Sajnos csak angolul találtam meg Lovecraft: Kutyák és macskák című remek (de sajnos macskapárti) írását. Angolul nekem ez kicsit nehéz szöveg, de a magyar fordítása olvasható ebben a könyben és zseniális! Ajánlom, még (kétfarkú) kutyapártiaknak is.

  VálaszTörlés
 29. twtn to Katuska,

  mi a baja a kozmikus trutyival? vagy inkább Müller-Popper Péterrel?

  Elárulok egy titkot, mint kutyavbirtokos a kutyásnak. A kutya a kozmikus törvények engedelmeskedik, és arra tanít minket, hogy ahogyan ő engedelmeskedik nekünk, mi is engedelmeskedjünk úgy a kozmikus intelligenciának.

  Például vegyünk olyan könyveket, amelyekben efféléket olvashatunk.

  VálaszTörlés
 30. Teutonnak,

  ezt már (és ez most egy méretes sértés), Csányi is kitalálta. Ő azt mondat/írta, hogy az Isten megteremtette saját képére az embert, az ember meg a kutyát.

  De azért meséljen Lovag, milyen könyvekkel kéne bőcsítenem magam? Azért, mert nem értek egyet magával ( neaggyúristen gúnyolódom), az nem jelenti azt, hogy nem értem magát. Ilyeneket írni meg - mint maga - talán nem is akarok. Nem lehet maga szerint, hogy nem a képesség hiányzik, hanem a szándék?

  Katuska

  ps. most vettem észre csak a királyi többest... vagy csak arról van szó, hogyha én veszek, akkor maga is, vagy esetleg arra céloz - bár erre szinte gondolni sem merek - , hogy együtt vegyünk? (meghatottságtól rebeg a pillája)

  VálaszTörlés
 31. twtn to Katuska,

  ez a sértés kit sért, Püller Métert, tewtont, vagy Csányit? (én nem érzem ...). Én ezt a Bölcsességet csak úgy kigondoltam egy napsütéses délutánon.

  "Ilyeneket írni meg - mint maga - talán nem is akarok." Milyeneket írok hát? Kegyed rejtélyteli nekem, rettenetesen. Mondja ki, mint macska a forró kását!

  Oh, hát könyvet venni kell. Hogy a Bölcsesség terjedjen. De ha egyszer megírom a Reakción ígért könyvemet :) dedikálom Kegyednek.

  VálaszTörlés
 32. Őrnagy Őrnagy2008. május 22. 21:30

  Macskával nem lehet aknát keresni, úgyhogy kutya

  VálaszTörlés
 33. a kérdés az:milyen kutya és milyen macska :)
  srínek igaza van:már maga a kérdésfelvetés is rossz :)

  VálaszTörlés
 34. Teutonnak,
  félek, ha kimondom, megégeti a nyelvét! Egyébként kétségbe vontam én, hogy könyvet kell venni ahhoz, hogy az ember lánya bölcsüljön? bár én inkább az olvasást tartanám fontosabbnak. Csak arra utaltam, hogy vajh, mi lehetett a szándéka a Tsz/első személlyel?

  A sértést pedig természetesen Önnek szántam, mert hogyis lehetne az bárkinek sértés, ha magához mérik?

  katuska

  VálaszTörlés
 35. Körkérdés kutyákhoz: miért ugatják a teliholdat?

  Magyar kuvasz:

  - Úgy tudja, ezt nálunk meg sem engedik?
  Csaholhatom reggelig!
  Magát rosszul informálták, azt hiszem,
  mert ugatni szabad nálunk, csak harapni nem!

  Orosz lajka:

  - Hogy ne nőjön! Nincs rá keret.
  Vakkantgatom csak a felet,
  mert látom, már mértéktartó.
  Nem nyikkanok, ha már sarló,
  s ha még a kalapács is felkúszna, halkan -
  csóválnám a farkam!

  Német juhász:

  - Hogy miért? Kétfelől is meg lesz ugatva,
  Mivel keleten kél és átmegy nyugatra.
  Bőven indokolja mind a két eset,
  hogy átugassanak illetékesek!

  Angol bulldog:

  - Ugyan! Sosem ugat egy jól nevelt angol,
  ha éjjel barangol!
  Tudom, honnét valók az ilyen álhírek:
  ...Írek!

  Ír szetter:

  - Őrfalkáink ma még csupán csaholnak,
  de elkapjuk azt a holdat maholnap.
  Ki is sütjük még este
  angolosan véresre...

  Kínai csau-csau

  - Mi teng-leng fenn? Az ellenség kéme!
  Link csel csak. Egy nagy ugrás, és vége!

  Svájci bernáthegyi:

  - Válaszom nemleges. Félfüllel hallottam
  valami ilyesmit a magas Alpokban.
  Hogy én is ugatnám éjszaka, azt kétlem.
  Esetleg majd egyszer, kényelmesen, délben!

  Keverék kiskutyám:

  - Holdügyekhez még csak nem is konyítok.
  De mert zavaros az égbolt,
  annyi fent az apró kémhold,
  félelmemben vonyítok!

  t.

  VálaszTörlés
 36. Egy kis nüansz Müllertől, aki a barátság témáját fejtegette épp, egyik könyvében: " Kit is szerettél igazán?"
  A válasz döbbenetes volt, mivel gondolkodás nélkül rávágták, hogy a macskájukat, kutyájukat.
  Másképp érnek hozzájuk, figyelmesebben, gyengédebben. Kölcsönösen értik testbeszédük titkos nyelvét.
  De a nejükkel kapcsolatban ezt nem mondhatják el:(

  És hogy miért a macska, kutya jutott először eszükbe?? Nem tudták, csak elméleteket gyártottak!
  Megmagyarázza ezt valaki??Miért??

  VálaszTörlés
 37. twtn to Katuska

  tisztán és ártatlanul az általános buzdítás szándoka.

  VálaszTörlés
 38. t.
  nekem az utolsó tetszik a legjobban, de miért maradtak ki a vizslák?

  katuska

  VálaszTörlés
 39. tw to ispiritty,

  talán érdemes lenne megnézni, milyenmintával dolgozott Müller P. Miféle emberanyaggal: életkor, lakhely, származás, neveltetés, munkahely.

  VálaszTörlés
 40. katuska!
  ezt romhányitól kellene megkérdezni :) lehet,hog ynem akarta a vizslákat ezek közé a versek közé keverni..a vizslák kedvesek és kajlák,és gyakran macskának gondolják magukat :)

  t.

  VálaszTörlés
 41. Megszületett tehát az első igazi, mindenkit érintő törés a teakratáknál. Vannak a chat-isták és a chien-isták.

  Én ultrachatista vagyok. Katzen, Katzen über alles.

  A macska intelligens, szép, finom, érzékeny, titokzatos varázserővel bír, megfoghatatlan. Mindig és minden helyzetben tudja, mit kell tennie ahhoz, hogy megőrizze a méltóságát. Szerelmi mágiát áraszt maga körül. Dorombolásával kitüntet. A macskánál tökéletesebb barát nem kell. Akkor barátod, ha felérsz hozzá. Ha nem, akkor éppen úgy lenéz, ahogyan te lenézés mögé rejted értetlenséged.

  A macska természetesen felsőbbrendű. Überkatz. Nem csinálja: olyan.

  A durva dolgok elől elillan. Az ellenszenves problémákra óvatossággal, kerüléssel válaszol. A szerencsétlenségekre bajtársiasan, vígasztalva.

  Egy macska vígasztalása sohasem tolakodó. A jelenlétével, szinte természetfölötti lényével vígasztal. A macska: misztikus.

  Ami a legellentmondásosabb benne: humoros. Mosolyra, nevetésre késztet. Mindeközben komolyan kell venni.

  A legjobb bajtárs (akkor is, amikor látszólag "cserbenhagy"), a legjobb orvos, a legjobb vadász.

  Egyébként nem mellékes, hogy macskakirályt/nőt, macskaherceget/nőt könnyen el lehet képzelni. Kutyakirályt nehezen.

  Most ennyit a macskák dicséretéről.


  A kutyákról most nem nyilatkozom sokat. Sok kutyát kedvelek, néhányat becsülök és szeretek is, egy lánykutyába szinte még bele is szerettem, de a legtöbb kutyát arra sem tartom érdemesnek, hogy rájuk nézzek. A legtöbb kutya közönséges és bosszantó. Nagyrészben azért, mert hasonul a gazdájához, ami nagyon természetivé, esetenként természetalattivá teszi.

  A macska nem hasonul. Önálló lény, aki nem haszna vagy feltétlen hűsége miatt, hanem önjogán vívja ki magának az emberek tiszteletét, szeretetét (és némelyek gyűlöletét).

  Lásd Kipling meséjét a macskáról.

  (Egyébként a farkasok összességében szimpatikusabb faj, mint a kutyák.)

  VálaszTörlés
 42. t.,
  látja-látja, én meg hajlottam rá, hogy maga írta. hogy a vizslák néha macskának gondolnák magukat? talán a bájosságukra gondol?
  katuska

  azért kiegészíthetné Romhányit néhány rímhányással a vizslákról!

  VálaszTörlés
 43. Chatista vagyok. Amiért Loxon.

  De hogy egy újabb nézőpontot is belevegyek a témába: egy macskarajongó hölgyismerősöm mondta: "Amikor belenézel egy kutya szemébe, azt látod, hogy azt gondolja: te vagy az Isten. Amikor egy macska szemébe nézel, azt látod, hogy azt gondolja: ő az Isten.

  DE a kutyákat is szeretem, egyeseket nagyon (már kimúltak :(

  De ha egy macskát látok, mindig érdekelni kezd, míg egy kutyánál nem mindig van így.

  VálaszTörlés
 44. ja, előbb én vótam, ergé.

  (fene az itteni kommentgépbe)

  VálaszTörlés
 45. tw,

  milyen emberanyag lehet az, aki élete párját ennyire a háttérbe helyezi?
  ( kutyája, macskája, netán lova mögé?)

  VálaszTörlés
 46. twtn to ispiritty

  nem olvastam a könyvet. gondolom nagyvárosi atomizált emberek.

  De én Müllernek nem hiszek el semmit. Amit mondasz, hogy ír, nagyon jól hangzik. De lehet, hogy csak lelki sérülteket válogatott be a mintájába. Én magam körül nem látok ilyen nyomorultakat, és ezért nem is tartom reprezentativnak a mintát, se semmiféle következtetést, amit ebből le lehet vonni.

  VálaszTörlés
 47. Gondolom, aki olvas, bármilyen könyvet is, levonja abból a számára megfelelő következtetést.
  Ez csak egy kis adalék volt, épp a kutya-macska témához.
  Akinek nem inge, úgysem veszi magára.

  VálaszTörlés
 48. Loxon,
  méltányoljuk őszinteségét, de ezentúl nem bízhatjuk a cukortartót. Remélem belátja.
  Qtyaaaaúúúúúúúú!

  VálaszTörlés
 49. Üdv, eRGé, a chatista pártban!

  Azt hiszem, amikor a macska szeméből olvas az ember, nem azt olvassa ki, hogy a macska "azt gondolja", hanem hogy a macska – rágondolás, önhittség nélkül – tudja, hogy – ha nem is "az", de – egy isten.

  A macska szeme szerintem miszteriózus valóságokat tár fel. A Nap és a Hold látszik benne, egyszerre.

  VálaszTörlés
 50. Tölgy, a cukor nem érdekel.

  A tej annál inkább.

  VálaszTörlés
 51. twtn to all:

  Pártot ütök.
  tűrhetetlen ez a mesterségesen gerjesztett megosztottság, a vélt felsőbbrendűség, a kölcsönös kirekesztés, az egyoldalúság!

  Srí-nek van igaza: az autentikus ítélkezéshez az embernek egyszerre kell kutyát és macskát birtokolnia, hogy a teljességet kettejük kontrasztjában élhessük meg. Mivel ez kevés embernek adatik meg, ezért meghirdetek egy harmadik, független mozgalmat.

  A Gyöngytyúk-tisztelők pártját.
  A gyöngytyúk a tiszta elegancia. Visszafogottság. Ősi tradíció, ami a dinoszauruszokig visszavezethető.

  Aki felelősen gondolkodik és túl akar lépni a megosztottság árkain, csakis velünk szavazhat.
  Válaszd a gyöngytyúkot!

  VálaszTörlés
 52. tewton,
  nekünk sajna macskánk is van :(
  Tudom mit beszélek.

  Loxon,
  maga fáraóista, azért imádja a macskákat is.
  "Macskazene"...

  VálaszTörlés
 53. twtn to tölgy,

  abszolút nyitottak vagyunk a mindkét állatot tartók felé!
  Úgy érzi, hogy döntése kirekesztené másik kedvencét?
  Szavazzon a gyöngytyúkra, aki egyszerre barátja a cicáknak és a kutyáknak!

  VálaszTörlés
 54. tewton,
  az opportunisták sosem tudhatják kikkel ébrednek egy ágyban.
  És a langyosak, tudja..
  Sajnálom, el kell dönteni, ha nincs velünk, akkor macskás.

  (Ez a Gabrilo valami beszivárgó lehet, és direkte megosztja izmosodó mozgalmunkat.)

  VálaszTörlés
 55. "Szavazni"?

  (bajsza megrezzen)

  (gyengén hunyorít)

  (bizonyos undorodásra emlékeztető érdektelenséggel fordul el, s jobb első mancsát fordultában megrázza)

  (ahogy elsomfordál, farka kérdőjelként kígyózik a levegőben)

  VálaszTörlés
 56. a gyöngytyúkban nincs is semmi tiszteletreméltó :(

  chatism ou mort!

  VálaszTörlés
 57. Miért tiszteletreméltó a gyöngytyúk ?

  mert ősi! és szép! és legendás! és a Hagyományt képviseli!

  -- már a fáraók udvarában is tartották.
  -- már a régi görögök is: Kr.e. 4. században háziállat volt.
  -- szakrális eredet: tollazatának fehér pöttyei a halott Meleagrosz királyfit sirató lánytestvéreinek könnyeiből keletkeztek.
  -- elsősorban a kolostorok tartották.

  twtn

  VálaszTörlés
 58. és jó levest is lehet főzni a gyöngytyúkból :)

  t.

  VálaszTörlés
 59. igen, Szent Gyöngytyúklevest.

  VálaszTörlés
 60. Nagyon Névtelen szerint "A macska viszont ezért cserében nem érez hálát, ez a tökéletes szabadság! Tehát ő van az evolució csúcsán!"

  Szerintem a macska nem tör ilyen babérokra, tud hálás lenni, és biztosan jó oka van arra, ha egyedül megy sétálni. Valamint bárki hálás lehet a látványáért, az érintéséért - a társaságáért. Loxon ezt nagyon szépen mondta, én bizony nála hagynám a cukor (és tej) őrzésének kiváltságát :)

  De nehogy igazságtalan legyek, szeretném megemlíteni egyik kedvenc könyvemet:
  http://bookline.hu/control/getbooks?mkod=147248

  Viszont ha se nem kutya, se nem macska, akkor természetesen elefánt! Bár lehet, tölgy abból is levest főzne :(

  Leskelődő

  VálaszTörlés
 61. annak a lábából ráadásul esernyőtartót is lehet csinálni.

  VálaszTörlés
 62. Leselkedő,
  nem azt írtam, hogy oda tör, hanem, hogy ott van. Nem tör sehova. Az evolució csúcsára nem törni kell, hanem ott lenni.
  Tisztelt chatisták, megfigyelték már, hogy a macska, ha nem csodálják, csak tartják, akkor felvesz bizonyos kutyaszerű tulajdonságokat? Ez - tapasztalatból mondom - bizony így van. Ebből következik, hogy nem a macska természete olyan, amilyennek látni akarják, hanem csak olyanná lesz.
  K

  VálaszTörlés
 63. Akkor a macska is már egy kétszínű,kaméleontipus?
  Az odanyalokahonnanhasznotremélek, konfliktuskerülő fajtából?

  Mindezek mellett persze lehet misztikus.

  VálaszTörlés
 64. Namostanakkor csúcson van az a macska, vagy csak odalátjuk, kedves K? És ha kutyatempót vesz fel, akkor lezuhan izibe? S közben nyalakodós kaméleonvonásokat ölt? Ajjjaj... Szegény! :(
  Remélem, talpára esik legalább.

  Leskelődő

  Ps.: Ejnye, mr. pharmacist, elefánt-ügyben ezt nem vártam Magától... (fejet enyhén rosszallóan csóvál)

  VálaszTörlés
 65. igaza van, kihagytam, hogy az agyarából kiváló zongorabillentyű készíthető :(

  mégiscsak a kétfejű sas lesz a közös nevező.

  VálaszTörlés
 66. kétfejű gyönygytyúk?

  twtn

  VálaszTörlés
 67. Jah, Kedves Leselkedő, ha maga minden női következetlenségbe beleköt, akkor nehezemre esik csevegni..:)))

  Katuska

  VálaszTörlés
 68. a nyalakodós-kaméleonos nem én voltam, legalább azt ne varrja a nyakamba!

  Katuska

  VálaszTörlés

Imago animi sermo est (Seneca)