2008. május 24., szombat

Az Egy Madár


Hosszadalmas vita folyik arról, hogy az egyesek szerint "konzervatív" értékeket képviselő kutya-e a magasabbrendű, vagy a mások szerint "konzervatív" (netán "liberális") értékeket képviselő macska.

Jelentős elmék kényszerültek választásra – egy hamis dilemmában. Hiszen mindkettő a földhöz kötött. A tömegek nem gondoltak arra, hogy transzcendálni kellene ezt a kettősséget, túllépni a kutya- és macskaság kettősségén, egy, az Egy-ség felé mutató gesztussal. És az idő meddőn telt. Az árkok ásattak.

De a megfelelő Időben a Kijelentés megnyilatkozott. A Megoldás a Kettősség Dilemmájára a Transzcendens Egy. A Szoláris Lény. A Spirituális Monarcha. Az Üzenet az Egy Madárról szólt, aki el tud emelkedni a Földtől és a testiség lehúzóan-meghatározó jellegétől. Az Egy Madár, aki a földi és az égi princípiumot egyesíti. Aki a földből nyeri táplálékát és az ég fele tör, misztikus példát mutatván arra, hogy az Ősbölcsesség megértésével mi is a Kozmikus Intelligencia felé emelkedhetünk.

A Beavatottaknak az Egy Madár üzenetét hordozza a kép. A Profánok csak egy gyöngytyúkot látnak rajt. A név viszont (cf. sl. perlička, lat. numida meleagris) az Adeptusokat a Gyöngy-himnuszra és női könnyekre emlékezteti.

Jöjj közénk, Egy Madár, és mutasd meg a Transzcendens Harmónia és Egység Útját!

Ereszkedj közénk, Egy Madár, hogy egységben emelkedhessünk fel a Kozmikus Intelligencia felé!


Tevvton,
a Numida Rítus Keleti Kontraktora

17 megjegyzés:

  1. tewton,
    maga hajnali

    3.58-kor

    ilyeneket ír?

    Nincs itt valami tévedés az Egy Madár Aki Az Ég Felé Tör nem lehet ez, hiszen a gyöngytyúk nem tud repülni. Ezért a kutyám meg is eszi sec-pec.
    Ne nézzen má' minket madárnak, ha kérhetem!


    Luci Feri

    VálaszTörlés
  2. No, újra elolvastam.
    Milyen módszert használ? A hagyományos keresztényt (koplalás, virrasztás), vagy esetleg rásegít valami keletivel (Magic Mushroom, etc)?

    VálaszTörlés
  3. tewton, maga a teakör benjamin frankline.

    VálaszTörlés
  4. Tovább kell gondolni. Minden és mindenki egy. Mindenki része az egésznek. A kutya is, macska is, gyöngytyúk is, tevvton is és én is. Ha ezt mindenki belátja, akkor van esélye az emberiségnek a túlélésre. Ha nem, akkor megesszük egymást. Először az ember a gyöngytyúkot, aztán egymást, mi emberek. Véres vég.

    VálaszTörlés
  5. tita,
    ne legyen pesszmisita. Magát meg fogjuk sütni.

    VálaszTörlés
  6. Tölgy,

    a titasültet ugye nem Etiópiába küldené?

    tita,
    hogy szereted a steaket?

    VálaszTörlés
  7. Tewton tévúton jár.
    Transzendentális Madárnak nem lehet teste. Egy fizikailag létező dolog olyan banális, hogy foglalkozni sem érdemes vele. Ősi babona, megszemélyesítő-szertartás, kiszebáb.

    Spirituális egyesüléshez ez a metafóra használhatatlan.

    Tewton, maga egy alacsonyabbrendű elme.

    VálaszTörlés
  8. Emberevés?
    Az kellően nemkonvencionális dolog. Érdekel.

    Már persze ha nem engem akarnak megenni.

    Javaslom Tewton feláldozását, hogy közelebb kerülhessen a spirituális léthez.

    VálaszTörlés
  9. KGB,
    A fizikai madár a fizikai kettősséget transzcendálja, de attól még fizikai maga is. Vele kezdődik a tökéletesedés láncreakciója. Itt kezdődik az Inicializáció Sacra.

    Maga melyik páholyban tag? Érzem a szavain, hogy a alsóbb beavatásokon már túl van.

    twtn

    VálaszTörlés
  10. Fizikai kettősségre utaló szavai bennem azt az érzést keltik, hogy maga még túlságosan a fizikai világ rabja. A spirituális világ létezik, ezt tudjuk, hiszen ennek része a szellemünk, amivel gondolkozunk. De vajon létezik-e a fizikai világ, melyben a maga gyöngytyúkját vizionáljuk? Egy csöppet se biztos és ha létezne is, csak annyiban létezne, amennyiben a spirituális világra vetítődik.

    Javaslom leves készítését a gyöngytyúkból.

    KGB, Grand Orient de France

    VálaszTörlés
  11. KGB,
    a leves készítésére vonatkozó rejtélyes szavaiban felismertem a titkos kinyilatkoztatást.

    Mind a ketten tudjuk, hogy a spirituális világ az igazi, de az alacsonyabb létformák testtel is rendelkeznek.

    A legmagasabbrendű Oriensek viszont nem fogyasztanak testi táplálékot, hanem a magukbafogadott Fény táplálja őket.

    Tehát szavainak mélyebb jelentése ez: hozzunk testi áldozatokat, hogy szellemileg a Bölcsesség építhesse szellemünket. Vessük el a testet, hogy elnyerjük a Szellemet (pneuma, spiritus, ruah).

    VálaszTörlés
  12. Kedves Tevvton úr, rontja a blog összképét, ha ilyen apró betűkkel kopizza be a posztját. Találtam egy jó módszert, hogy a betűk a többihez legyenek hasonlatosak, megosztom Önnel: először írja be a posztot, ahogy akarja. Azután keresse fel a bejegyzések szerkesztését és ott kattintson e posztjánál a "törlés" gombra. Mielőtt törli, copy, majd törlés, új bejegyzésben paste és a betűk máris megváltoznak. Legközelebb megpróbálhatja, most már nem érdemes, mert a bejegyzéssel együtt az összes hozzászólás is törlődik.

    VálaszTörlés
  13. Áldozathozatala csodálattal tölt el. Tudván a testtömegindexét, ez az áldozat az adott helyzetben elkerülhetetlen, tudom. Koncentrálnia kell a szellemét, ami azt jelenti, hogy ugyanazt a szellemet kevesebb testbe kell szorítsa.

    Én más módszert használok. Én annyira megnöveltem a szellememet, hogy a spirituális szintem koncentrációja megengedi a jelenlegi testem megtartását. Hosszú távon magának is ezt a módszert javaslom.

    Amíg maga testét sanyargatja, addig én megeszem a gyöngytyúklevest. Ha nem haragszik.

    VálaszTörlés
  14. Kedves Tewton,

    Nem inkább a hattyút kellene választania, mint a régiek keleten? Vagy a pávát?

    gapinthebreath

    VálaszTörlés
  15. kedves Tita,
    köszönet a tippért. Nem akartam hosszú és unalmas cikket írni, ezért lett kis betűkkel szedve. Most már kár lenne a kommentekért:)

    a szerző

    VálaszTörlés
  16. :DDD

    Köszönöm ezt a postot, maga gyigya:)

    VálaszTörlés

Imago animi sermo est (Seneca)