2008. április 10., csütörtök

A változásról

Nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni. Panta Rei. Ha van valami, ami a konzervativizmussal szemben van, akkor ez az. Alacsonyabb elmék számára úgy tűnhet, hogy a folyó víz sose ugyanaz kétszer. Node kérdem én: lényegében más az a víz?

Lehet az a víz zavaros vagy tiszta, vihet jégtáblákat vagy hőségtől döglött halakat, a világot ontologikus egységben szemlélő számára világos, hogy ugyanabba a folyóba lépünk, még ha a víz nem is ugyanaz!

Konzervatívnak ez egyértelmű.

Lehet-e kétszer meginni ugyanazt a teát vagy kétszer megenni ugyanazt a teasüteményt? Virgonc ifjak naívan azt gondolják, hogy minden nap más teát isznak. De aki már magába döntött néhány évtizednyi sárgacímkés liptont, az tudja, hogy minden tea ugyanolyan.

Ezért nem szabad olyat inni.

7 megjegyzés:

  1. tökéletesen eltűntek a jegyzetek, indeed.

    TWTN

    VálaszTörlés
  2. Maga miért nem aktiválja a meghívóját? Ne kommentelgessen nekem itt. Belépett már a gmail-fiókjába?

    VálaszTörlés
  3. A hétszázát Tewton. Nem menekülhet a feladat elől. A bozótban kúszva kommentálni? Maga többre hivatott. Nyissa ki a gmail-jét, és kattintson a visszaigazolásra, vagy kénytelen leszek lemondani Magáról. (Könnycseppet morzsol el)

    VálaszTörlés
  4. hah, minő könnyebbség!
    mozgassunk ide elegy-belegy tartalmú szövegeket? Van titkos koncepció?

    VálaszTörlés
  5. Navégre. Már azt hittem, játszik, mint macska az egérrel. A koncepció: azt ír ide, amit jónak lát. Mi, többiek, majd természetesen jól lehúzzuk a kommentjeinkkel.

    Komolyabban: nem ártana, ha néhány más blogon elkövetett jobb komment is megjelenne itt posztként – helyesírásailag, stilisztikailag kisikálva, politúrozva, kontextusba téve.

    VálaszTörlés
  6. Elmondom, hogy a konzervativok imadnak a valtozasrol elmelkedni.

    Ehelyett maguk e-mail cimekkel es jegyzetekkel varazsolnak.

    Technomaniakusok maguk.

    VálaszTörlés

Imago animi sermo est (Seneca)