2009. június 4., csütörtök

Múzeum a kommunizmus áldozatainak szentelve

Tory-nál láttuk meg, hogy egy elektronikus projekt van készülőben, amely a kommunizmus több, mint százmillió áldozatának állít emléket és képezhet mementót. Minthogy az oldal amerikai, számítanunk kell arra, hogy jó érzelmes és viszonylag puha, mint a kokkolínó, de minden finnyogás félretételével ajánljuk. Elnézve, hogy képviselői újra jönnek (nos, ők valóban „jönnek, jönnek a szarból”), nem is lesz fölösleges.

www.globalmuseumoncommunism.org

Posztunkat PHJ kommentárjáért köszönettel kiegészítjük egy észt oldallal (természetesen angolul), amely szerintünk sokkal keményebb és jobb, valamint nem csak a múltról szól:

(Foundation for the Investigation of Communist Crimes)


6 megjegyzés:

  1. Na persze. A kommunizmus áldozataira emlékezik, na és a nácik? Azok nem szörnyűbbek? A kommunisták legalább jót akartak!
    És mi van a kapitalizmus áldozataival?

    Ugye-ugye.
    Le vagyon leplezve, Loxon.

    VálaszTörlés
  2. Én az észt oldalt ismertem, az különösen jó. Mivan uraim, idén nem lesz Trianonos bejegyzés? Mondjuk legalább egy olyan határozott de rövid, mint amilyen tavaly volt?

    VálaszTörlés
  3. Petya, kérem, ne bujtogassa Tölgyet, mert már így is fenyegetőzött, hogy előjön valami elrettentővel. Győztem hideg kanállal visszanyomkodni a homlokát áttörni készülő ördögszarvakat.

    VálaszTörlés
  4. Jaj Loxon ne mondja, h nem szereti Tölgyünk bejegyzéseit, tudjuk, h ön is ugyanúgy várja! Egyébként is, furcsa lenne teázónk trianoni poszt nélkül, hiányérzetem lenne! :)

    VálaszTörlés
  5. Persze, hogy szeretem Tölgy posztjait, remélem, ezt nem is kell bizonygatnom majd valami nürnbergi perhez hasonló eljárás során.

    Egyébként Trianon kapcsán számomra elsősorban nem a magyar területek elcsatolása fájó, hanem 1. a Monarchia felbomlása, 2. az elcsatolások indítékai, és az ebben részt vevő háttérerők tevékenysége.

    VálaszTörlés
  6. Majd azt kell bizonygatnia, hogy soha nem is ismerte Tölgyet, egyetlen karaktert sem olvasott tőle.

    VálaszTörlés

Imago animi sermo est (Seneca)