2009. február 17., kedd

Erőszak és civilizáció. Az orosz megoldás

Fontos és régi kérdésbe botlottam pár kedves — vagy inkább kedvetlen? — beszélgetőtárs megjegyzéseiben a Konzervatóriumon. Tulajdonképpen, nincs is nagyon más értelme a populáris oldalak kommentjei olvasgatásának. A civilizáció csak egy máz és hazugság, csak az erő számít, és mindenki erőszakos.

No, majd ha időm engedi, erre még sokszor visszatérek, addig is egy kis történet arról, hogy látják orosz barátaink saját magukat: milyen is a két erőszakszervezet — az orosz állam és maffia — és milyen az állam viszonya a polgárokhoz (az almaárusnő, aki a pénzét számolja, de elrakja rendőrt meglátva, és akitől csak elvesz egy almát az), illetve milyen a polgárok viszonya az államhoz (az említett hölgy kacagása és a szőke lófarkas polgár „ügyködése”).Figyelem, prüdéria alert!4 megjegyzés:

 1. Most mi baja Tölgy?
  Ezek csak "vállalják" a színtiszta igazságot, mindenféle cukormáz nélkül: szar íze van, orrfacsaró szaga, a méreg marja a gyomrot és a torkot, de legalább őszinte!

  VálaszTörlés
 2. Az alma lenyúlása kicsit erős volt, valóban :(

  VálaszTörlés
 3. Mondjuk én is szeretem a Blöfföt, de nem gondolom, h releváns tsd-i mondanivalója van az angol-orosz-zsidó etnikai konfliktusokat illetően.

  Ajánlott irodalom; http://www.youtube.com/watch?v=F9Eck6rox0s

  VálaszTörlés
 4. PJ,
  az ügyben nem is az. De másban igen.

  VálaszTörlés

Imago animi sermo est (Seneca)