2009. január 24., szombat

Szexizmus II

Mire gondol a nő, és mire a férfi, ha elhangzik: „Igyunk meg valamit”?

A kognitív tudományok mai állása szerint a következő lehetőségek vannak:

44 megjegyzés:

 1. Tölgy, lehet, hogy Magának nem tetszik a vöröscsillagos Heineken propagandája, de nekem nagyon. A férfiak céltudatosak, a nők meg hadd fantáziáljanak... ;>

  A másik gondolatom, hogy a nők termékenysége és energiagazdagsága ezen a vonalon is megmutatkozik. Lehet, hogy őket kellene dolgoztatni? A férfiaknak csak a saját életük örömeire kellene koncentrálniuk. :P

  VálaszTörlés
 2. Most ennyire jó a sör, vagy nem értem... A sör és magyar monarchista / konzervatív kapcsolatról értekeztem már http://monarchista.blogspot.com/2008/12/jogosan-srbart-magyar-monarchista.html

  De ez mi ez? Amúgy szerintem a Heineken, nem annyira jó sör. Kb. a Borsodi szinte, erős közepes. A vörös csillag meg nagyon bántó, még akkor is, ha tudom, amit tudok. A szívem mást súg. A reklám meg nem szexista sztem, csak konzumercentrista. Vagymi.

  VálaszTörlés
 3. A magyari sörök nemjók (leszámítva Drehert, az iható, a Borsodi szerintem kifejezetten rossz). Sajnos a tótok jobbak :((

  Viszont azoknak meg boruk nincs.

  VálaszTörlés
 4. Doktor úr,

  Önnek nagyobbrészt van csak igaza. A Dreher alap (a Bak verzió sztem világszínvonal), de kérem ne feledkezzen meg róla, hogy ott van még Soproni (a Fekete Démon itt is remek lett), a Borostyán, és vannak olyan újraélesztett inyencségek, mint a Szent István (!) és a Sárkány. Régi határainkon belül pedig az általam megénekelt Gemer (kérem, mindenképpen tegyen egy próbát vele), az Ursus, a Ciuc / Csík is. A magyar sörök igazán remek átmenetet képeznek a germán és a szláv (cseh)főzési hagyományokban, ahogyan az ugye geopolitikailag is indokolt. (Márcsak ezért sem osztom Gabrilo puhaseggű véleményét, amelyet korábban kifejtette a témában egy intenzívebb túra után ;Đ)

  VálaszTörlés
 5. Sajnos Monsieur PHJ, nevezett söröket nem szeretem, barnából inkább a Rudolf Királyról Nevezett Krusovicét fogyasztom (kevésbé édes, mint a Bak, vagy a Démon). A Gemerrel pedig köszönettel, feltétlenül teszek egy próbát.

  VálaszTörlés
 6. Mr. Pharmacist-tal osztozunk a Krusovice szeretetében. A Fekete Démon sajnos nem ízlett.

  VálaszTörlés
 7. Ó, a Krusovice! Remek. Monarchistáknak meg alap, ugye ha a történetét nézzük. De az ízét tekintve vitatkoznék; a Bak bizony kesernyésebb és testesebb Uraim. A jobbik fajtákon még egy 2-5 forintos is vidáman elúszik. A Démon lájtosabb, de alkimista barátoknak valóban ajánlott. Nigredo.

  VálaszTörlés
 8. PHJ,


  Azt nem puhaseggűségnek hívják:))))

  Kérdezze csak meg Tölgyet a sörivókról! Aztán szörnyűlködjön:))))

  A minőségi bor fogyasztása igazi konzerv tevékenység.

  VálaszTörlés
 9. Von Gabrilo,

  az amit maga művelt az, az. Nem a borívással volt gondom, hanem a macskajajos konzekvenciák levonásából. Majd a varégok megtanítják kesztyűbe dudálni! MÉZSÖR, mein Herr! Felejtse el a bort ott. (Ajánlott film, magának több tekintetben is MOST; 13. harcos.)

  VálaszTörlés
 10. Na ne fárasszon:)))
  Oszt az a bizonyos sörözés meg tényleg borzalmasra sikeredett, higgye el nekem. Különben a sörözést is elég korán kezdtem, van összehasonlítási alapom.

  De kérem én itten bizony bort iszom. Van sör is, meg minden, mi szem-szájnak ingere, válogatni is lehet. De ez a közeg itt arisztokratikus kérem. Bor és szivar.

  VálaszTörlés
 11. PS. rögtön rá másnap egész éjszaka boroztam - és másnap minden okés volt. Érti.

  VálaszTörlés
 12. Nos, urak,

  ehhez a sör-bor kérdéshez már muszáj hozzászólnom, mégpedig gabrilo álláspontját megtámogatva. A sör szerintem tompít, másnap borzalmas - ellentétben a jófajta szőlőből préselt nedűvel. Kivételt képeznek a már-már elviselhetetlenül meleg nyári napok, amikor egy igazán hideg serital életet menthet, de komoly beszélgetésekhez én kevésbé kedvelem. Szóval vinokrata vagyok, a szivar is jöhet, de a pipát sem vetjük meg.

  Apropó, ha nem ösmerik, olvassák el Márainak ezt a remekbeszabott, már-már hamvasi zamatú írását a magyar borokról.

  VálaszTörlés
 13. Azt hiszem, rávilágított a lényegre. Más-más alkalmakra való a kettő.

  VálaszTörlés
 14. Úgy látom a bulvár mindig bejön. Igen megbízható :)

  VálaszTörlés
 15. Umnapistim,

  Én sem a sör ellen ab ovo érveltem, csak a sörVEDELÉS ellen. És meggyőződésem, hogy a jó bortól nem hülyülsz meg annyira, mint a sörtől.

  Tölgy meg közben szociológiai tanulmányt készít a "konzervek bulvár-fogyasztási szokásairól".
  Átvert minket!

  VálaszTörlés
 16. Gabrilo,

  szerintem ugyanazt mondjuk, de szóljon, ha félreértettem valamit. Jó a sör, néha (és max. 3-4 korsó erejéig); de jobb a bor, bármikor.

  VálaszTörlés
 17. Umnapistim!


  Maga az én emberem!:)

  VálaszTörlés
 18. Én vállalom ezt a quasi-plebs dolgot, ha ez annak számít, ami persze nagy hülyeség, mert a jó sör sokszor sokkal drágább volt, mint a bor (Róma, vagy éppen a belga apátsági remekek). U. Pisti-nek megajánlom, h jöjjön el egyszer sörözni. Bizony jó baráttal ezer korsó is kevés.

  ;D

  Von Gabrilo,

  hozzon majd nekem mézsert. Azt még sosem ittam. Hátha én is tőle bevikingülök. Vagymi.;DDD

  VálaszTörlés
 19. Gyanítom, hogy a plebs akkor ivott pl. Leffe-et, ha kifosztották az apátságot, máskülönben nem nagyon ;]

  VálaszTörlés
 20. "hozzon majd nekem mézsert. Azt még sosem ittam."

  Mi vagyok én, Fedex New Wave?;]]

  VálaszTörlés
 21. Ha mán belga ser, akkor egyszer próbálják ki a Triple Westmalle trappistát. Drága, de üt!

  VálaszTörlés
 22. Apáca kihallgatásra jelentkezik a kolostort vezető papnál:
  - Atyám, szeretnék prostituált lenni!
  - Tessék, hogy mondtad, lányom?
  - Szeretnék prostituált lenni.
  - Ó, hála Istennek, először úgy értettem, hogy protestáns szeretnél
  lenni...

  VálaszTörlés
 23. A belga söröket minden bor-fannak ajánlom, helyszínen fogyasztva, az adott sörmárkához való pohárból, sajttal. Két ampulla belga sör játszva felér fél liter borral.

  Előtte én is csak hitetlenkedtem és vigyorogtam azon a 80-100 féle vicces kisüveges zónasörön. A második után már csak úgy spontán módon vigyorogtam. Pedig a boralkohol-rezisztenciám rendben volt :)

  ps. mézserrel vigyázni. Már a régi görögök is :)

  VálaszTörlés
 24. PHJ,

  nem mondtam, hogy sörözni plebejus dolog volna, csupán a saját személyes diszpozícióimat tettem közzé. Felőlem ihat annyi sert, amennyit akar, ha bírja. S mint mondtam, magam sem ellenzem, de csak kellően indokolt esetekben. Egyébként fröccs, anytime. A fent idézett Márai-írás eme vegyület jótékony hatásairól is meggyőzően szól, bár engem már nem kellett meggyőznie semmiről, mikor elolvastam, már idült fröccsista voltam.

  VálaszTörlés
 25. U.Pisti,

  a fröccs létrontás. Béla bácsitól igazán megtanulhatta volna.

  VálaszTörlés
 26. Herr Umnapischtim,
  egész idáig egyetértettem Magával. De most ne terrorizáljon. Fröccs?!

  Ha megengedi, még németesen leírva is kicsit gyanús: Frötsch.

  Tölgy, a vicce egész jó. (Törölgeti a hálakönnyeket, melyek a nevetéstől gyűltek a szemébe.)

  VálaszTörlés
 27. PHJ és Loxon urak,

  először is nem emlékszem, hogy Hamvas ilyet mondott volna a fröccsről, de ha megtalálja a vonatkozó passzust, meggyőzhet.
  Loxon, Maga meg olvassa el a linkelt Márai irományt, ismételten kérem, ha még nem tette volna.
  Egyes borok véleményem szerint sokkal jobbak spritzer formájában, mint higítás nélkül. Bizonyos borokat pedig valóban blaszfémia bármivel is elegyíteni. Egy szó mint száz, nem szabad itt sem általánosítani, én előbb mindig minden bort megkóstolok magában, s ha úgy érzem, elbírja, idővel megijesztem egy kis szódával, amúgy krúdysan.

  "Boni vini, boni viri non est quaerenda origo."

  VálaszTörlés
 28. Konkrétan ezt ajánlom Loxonunk figyelmébe:

  "S a magyar, mikor feltalálta ezt a csodálatos bölcs és óvatos vegyüléket, mely elég tömény ahhoz, hogy sarkalja a borozgató férfi képzelőerejét, s ugyanakkor eléggé szelídített, hogy ne ártson a nemesebb szerveknek, mély élettapasztalatról tett tanúbizonyságot. Mert minden ásványvíz gyászos dolog, elrontja a bor jellemét, de a szikvíztől a badacsonyi vagy egri fehér illata nem változik, s a fröccs óvatos-okos keverési aránya, hála az évszázados gyakorlatnak, megóvja a magyart mindenféle kilengéstől."

  Én direkt emiatt tartok itthon (és cserélgetek időnként) négy palack szikvizet, mert való igaz, hogy mindenféle mineralwasserekkel nem lehet ízletes fröccsöt készíteni.

  Umnapistim, egy kivénhedt sváb legény

  VálaszTörlés
 29. A fröccs hungaricum.
  És nyáron még jól is esik. Mindenesetre jobban, mint a nestea :(

  VálaszTörlés
 30. Tényleg Loxon, egyszer majd ki kéne átkoznia, aztán örökös száműzetésbe küldeni a Nesteát, meg ezeket az édes löttyöket.

  VálaszTörlés
 31. Mondjunk inkább monarchicumot.
  Horvátországban a fröccsöt "spritzer"-nek mondják. Legalábbis a zágrábiak.

  VálaszTörlés
 32. Nézzék, érveiket megfontolom. Álszentség volna azt állítanom, hogy nem ittam még fröccsöt és ne esett volna jól. Na de a név, Uraim. Egy konzervatív csakis nyáron, feketén és magánban iszik fröccsöt, legálisan és publikusan azt állítja, hogy a fröccs a bor alsóbbrendű létformája — ami igaz is. Különben csak fröccsöt iszik és bort prédikál. Ami megengedhetetlen.

  Egyébként már írt (egy mostanság eltűnt) teakrata szerző is a fröccsről — a Konzervatóriumban. Tolle, lege. (N. b. Dr. Jekyll és Mr. Hyde = Don Shimoda)

  PS:
  A Nestea-hoz hasonló értéktelen löttyek kiátkozásának figyelemreméltó folyamatamár itt beindult.

  VálaszTörlés
 33. Kedves tewton,

  Horvátország mióta nem a Magyar Korona országa? Az, hogy ők is isznak fröccsöt, mutatja az ital hungaricum voltát!
  Na ugye :)

  VálaszTörlés
 34. Pont erre gondoltam én is, rasszista indítékkal az igazi.

  VálaszTörlés
 35. A fröccs létrontás. A bor filozófiája vonatkozó részek, of course. A hűtött tea nagyon rendben van, ami nem nestea vagymi (abból inkább a japán verzió, az oshi vagymi). Nyáron duplán sör, uraim, uraim, ha szabad kérnem. Fröccsözni nagyon gáz. Akkor inkább hamburgert eszek, pufiban, hagymával dosztig. Öreg maszonokra hivatkozni fröccs ügyében meg duplán gyanús. *-*

  VálaszTörlés
 36. Dear PHJ,

  mi már úgyis elhatároztuk Mr. Pharmacist-tal, hogy Magát a maszonériánkkal fogjuk ellehetetleníteni. Ez volt az első lépés egy hosszú hadjáratban. Ön maszonofób, mi pedig a Silver Tequila Páholy alapítói.

  Ugyan, bevallom, József Attila és tsai. számomra sem mérvadók, sőt...

  Egy szavamat se vegyék komolyan, amikor a fröccsöt dicsérem.

  VálaszTörlés
 37. Micsoda vitákra ingerli a t. szalont ez a reklám! Már körbejárta a fél világot. Én egy hölgytől kaptam, aki egy igen kitartó máltai lovagtól tett szert erre.
  Tekintettel a télre, hogy állnak a forralt borral?

  VálaszTörlés
 38. gregoriosz,


  Megelőző csapást mérek, és kijelentem: a forralt bor jó. Budapesten némely helyeken különösen van hangulata, és a jófajta jóvá teszi a napomat.
  Én egyik télen sem hagyom ki!

  VálaszTörlés
 39. A forralt bor lányoknak való. (Nyel egyet.)

  VálaszTörlés
 40. Loxon,

  Megfordítom gyengécske támadási kísérletét:
  lányokkal a forraltbor?

  VálaszTörlés
 41. Gabrilo, megértem, hogy Maga lányokkal szeret inni. A lányokkal való ivás ugyanis meg Magának való. (Csuklik.)

  VálaszTörlés
 42. Loxon és Mr Pharmacist,

  én kérem nem vagyok maszonofób. (Micsoda lehetetlen szókapcsolat ez drága uraim.) Falamon egy Mucha festmény van. Pontosan annyit vallok magaménak, amennyit az Egyház. Ennél egy centtel sem többet. Ezt - mivel egy remek fordítást kaptam - hamarosan Önök is olvashatják a MG-okon. E mellett most olvasom a maszonéria és Kossuth kapcsolatát. Nagyon tanulságos.

  Önök maszonfilek (vagymi)? Páholyt alapítanak Mo-on és konzervatívok? Bah.

  VálaszTörlés
 43. Kedves PHJ

  mink már régen egy páholyból nézünk mindent.

  http://konzervativok.blogspot.com/2008/04/milyen-az-igazi-konzervatv.html

  VálaszTörlés
 44. Ebben a páholyban én is már régen benne vagyok. ;DDDD

  VálaszTörlés

Imago animi sermo est (Seneca)