2010. február 27., szombat

Vélemény a „törvényhozásról”

Az internetes fórumokon ölre mennek egymással a vitatkozók — köztük néhány szórakozásra szakosodott nick — : helyes-e a holokauszttagadási törvény vagy sem, ki szavazott jól és ki rosszul a Parlamentben, egy szinten kezelhető-e a kommunista népirtás, mint a náci, kinek a kicsodája micsoda, kinek-minek a micsodáját hova kellene pozicionálni.

Jönnek új és újabb nyilatkozatok, botrányosak és szívet melengetők, bicskanyitogatók és humánus lelket felmagasztosítók. Van, amelyik bizonyára „spontán”, és száz százalék, hogy főleg olyanok, amelyeket külfönféle politikai erők vetnek be megfelelően provokatív tálalásban, hogy sakkozzanak a démosz érzéseivel, indulataival, szimpátiájával, véleményeivel (ezen erők egy dologban közösek: mind szélsőbaloldaliak, azaz demokraták). Ez egy iparág, és sokszor ugyanazok nyomkodják a piros gombot, akik a zöldet, attól függően, mi a cél. Bábszínház, damilok, előre kiszámítható reakciók.

Nos, tőlem ilyen véleményt nem fognak olvasni. Igazából egyetlen dolgot tartok az egész kérdésben döntőnek: érvényesek lehetnek-e ránk olyan törvények, amelyeket erkölcsi és emberi nullák hoznak? Kell-e egyáltalán foglalkoznunk olyan véleményekkel, amelyeket jól meghatározott célok érdekében irányítanak, mozgatnak trágya manipulátorok, előre becsatornázott, korrupt szavazógépek és szánalmas médialakájok? Kell-e foglalkoznunk (pro vagy kontra) eleve manipulatív megfogalmazású rendeletekkel, amelyekre se igent, se nemet, se nemtudomot nem lehet mondani?

Nem.




37 megjegyzés:

  1. "Kell-e egyáltalán foglalkoznunk..."
    "Nem."

    Tehát Loxon írt egy blogbejegyzést, aminek a témája az, hogy egy bizonyos téma nem érdemel blogbejegyzést.

    Hm.

    Ha ezt a témát tisztességesen ki akarta volna fejteni - így a választási kampány kellős közepén -, akkor mondjuk a "Thomas Merton katolikus miszticizmusa a Zen-buddhizmus ontológiai állításai tükrében" c. témáról kellett volna bejegyzést írnia.

    VálaszTörlés
  2. Ezt hallgassák meg, elég jó:

    „A háború rossz, a béke jó”. (Kismagnóra kell kattintani, majd a Világbéke c. számra).

    VálaszTörlés
  3. Kedves Edith, a téma tisztességes kifejtését hétfő óta büntetni rendeli a btk. :)

    VálaszTörlés
  4. Loxon, nem fekszi meg a gyomrát a saját cinizmusa? Sok lesz a fekete-epéje!

    VálaszTörlés
  5. Saját? eredeti belga cinizmus!

    VálaszTörlés
  6. Ha béke van, az a baaaj, ha háború, akkor meg az a baaaj

    VálaszTörlés
  7. Belgák pedig nincsenek!
    (Könyves Kálmán)

    VálaszTörlés
  8. Tudjuk kik szeretnének a "belgák" sorába állni...
    (ez nem neked szól, kedves Loxon, csak egy intő megjegyzés)

    VálaszTörlés
  9. Kedves Loxon,
    meghallgattam. Most tréfál, vagy ez komoly? Maga miatt regisztráltam ide, mert ezt már nem tudtam szó nélkül hagyni.

    VálaszTörlés
  10. Jaj, Bobkó úr.

    Viszont ezt figyelje:

    „A 64 éves német Holokauszt menekült Amerikában, a Queens-i Forrest Hillben nevelkedett fel.”

    Igazán nem akarom bántani Dick-et, de 64 évesen holokauszt-menekültnek lenni azért mégiscsak teljesítmény.

    Tagadó-e vagyok?

    VálaszTörlés
  11. A kislányok testében már ott a petesejt, amikor megszületnek.
    A holótúlélő egy darabkája ott senyvedett a haláltáborban petesejt formájában...
    Bennem volt részvét a halálraszántak iránt, de ennek az iparágnak a kufárkodása és az ilyen törvények terrorizmusa miatt eltettem jobb időkre. Most nem aktuális.

    Ez kb. olyan, mint hogy a tisztességes lengyel érez részvétet a háború végén megölt, vagy elűzött németek iránt, de nem valószjnű, hogy Varsó lakójaként a felkelés leverésekor érezte volna ezt, amikor a németek épp felrobbantották a városát.
    Most érezzek részvétet egy olyan nép tagjai iránt, melynek más tagjai épp megszállnak minket?
    Mindent a mahga idejében. Ilyenkor szembe kell szállni a "náci" fenevaddal és le kell győzni.

    VálaszTörlés
  12. Attól tartok, ha a Jobbik lenne hatalmon, akkor Lipusz Zsolt és Perge Ottó munkássága lenne törvénybe - vagy legalábbis tananyagba - foglalva. Aki pedig balszerencséjére mérnök, és azt állítja, hogy a gázkamra egy banális dolog, az nemzetgyalázásért állhatna bíróság elé.

    A belgás linket én se értettem, mondjuk nem hallgattam végig, kb. 15 másodperc után nem bírtam tovább és lekapcsoltam. A Belga jó példa arra a veszélyes játékra, amikor ironizálunk egy jelenségen, és úgy teszünk, mintha távolságot tartanánk tőle, aztán kis idő múlva azonosulunk azzal, amit mondunk és az ironizálás tárgyát képező jelenség teljesen a magáévá tesz bennünket.

    VálaszTörlés
  13. A Belga tényleg olyan. De amit kifiguráznak, az létezik.

    A Jobbik egy demokrata párt, tipikusan alulrólszerveződős retorikával, „nép nevében” stb. Jó, hát megértem, ha a nép egy jelentékeny része kissé dühös vagy elkeseredett, de ettől még ez nem legitimáló erő a szememben.

    Lipuszt vagy Pergét stb. én nem iktatnám tananyagba, de az érveiket el lehet olvasni. Már persze annak, aki tudja értelmezni a mondatokat, nem pedig azon kattog közben, hogy jaj ez most akkor náci-e vagy sem.

    Én például megnéztem David Cole filmjét, olvastam Leuchter-jelentést, meg hasonlókat, és mégse akarom kinyírni a fél világot. Aki meg egyből kést dobál az ajtófélfába, mert olvasta dr. Goebbels írását a kommunizmusról, azt nem kellett volna megtanítani olvasni. Az ilyenek azok, akik elolvasnak egy melegeknek szóló könyvet, és másnap már ott támaszkodnak a buzibár pultján.

    Vannak autonóm emberek. És azokat nem lehet megetetni sem Herényikkel, sem Kovács Lászlókkal, sem — adott esetben — Kovács Bélákkal, mondjuk. Még akkor sem, ha üres a hűtő.

    VálaszTörlés
  14. Amint hatalomra jutna (-na?) a Jobbik, azonnal jól kirajzolódnának a párton belüli eltérő irányzatok. De lehet, hogy már a parlamentbe jutva megtörténik.
    Nem mindenki rajong ott a kuruc minden cikke és szerzője iránt.

    "Én például megnéztem David Cole filmjét, olvastam Leuchter-jelentést, meg hasonlókat, és mégse akarom kinyírni a fél világot."

    Mondjuk ők nem is buzdítanak ilyesmire...
    Logikailag itt azt lehetne felvetni, hogy "olvastam ezeket, mégse tagadom a holokausztot". Viszont ha ilyet vetnél fel, kedves Loxon, az baj lenne...
    Én persze nem vagyok vegyész, tehát nem mondhatom, hogy biztos igazua van a revízionistálknak, főleg, hogy egymás közt is vannak vitáik, de a lényeg itt az, hogy a vita lehetőségét akarják hatalmi szóval elvenni olyanok, akik egyrészt ünneplik Teli Vizelt, másrészt dicsérik a Purim és az amálekiták elleni holokauszt hagyományát, meg kiállnak a fajuk tisztaságát beszennyező vegyes házasság ellen:

    http://judaizmus.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  15. Mondjuk ez az indokrináció nem csak Krausnál erős, találkozni ezzel mindenütt a neten, egyre gyakrabban. Ki azonos ma Hámánnal, ki Abimélekkel, ki akarja a zsidókat ok nélkül kiirtani, a Moszad-beli eszterkirálynék csábító volta stb.

    Én megértem, hogy védekeznek, miután a Hamász olyan erős, hogy beveszi New York-ot is, de ekkora védekezés már néha támadásnak hat.

    Valójában ezzel a kérdéssel úgy van, ahogy írtam: se igent, se nemet, se nem tudomot nem lehet mondani rá, voltak kegyetlenkedések, voltak kitelepítési tervek, de már régen nem erről van szó. Ez az egész kérdés minimum húsz éve militánsan és egyre militánsabban aktuálpolitika.

    VálaszTörlés
  16. Igen. és mint már itt említettük, valakik nagyon kockázatos játszmába kezdtek. Ebbe illik a rabbi ultimátuma a köztársasági elnökhöz.

    A Rendőrakadémia c. film valamelyik részében volt a poénos jelenet, hogy a két satnya rendőr zavargás idején a drótkerítés túloldalán levő csőcseléket hergeli kutya módjára a gumibotjával, aztán elérnek a kerítésen levő hatalmas lyukhoz, ahol hirtelen megrémülnek...

    VálaszTörlés
  17. Kedves Loxon, nálam van a hiba, vagy az AIPAC nyomására került törlésre a Jobbikos poszt???
    Nem mentettem el, pedig ütős volt! Most keresjűhetem gyorsan a google catch-ben...

    Te jó ég, kihez beszélek én, lehet, hogy szegény Loxon már a mennyben van???? Emlékedet megőrizzük, harcostárs!

    VálaszTörlés
  18. Milyen jobbikos poszt, kedves Csaba? Mint látja, a Földön.

    VálaszTörlés
  19. Bocs. Megvan. :-)
    Nem vettem észre, hogy ez egy ilyen régi poszt (Kik erősítik a Jobbikot), valamiért én csak ma találtam rá és olyan aktuális volt...

    VálaszTörlés
  20. Ma már sokkal több gyanús momentumot látok sajnos a Jobbik megerősödésében. De az információ — legalábbis számomra — sosem elegendő, hogy el tudjam dönteni, mennyiben őszinte és mennyiben titkosszolgálatok által irányított a párt propagandája.

    VálaszTörlés
  21. Nekem most az az érzésem, hogy a pártot őszinte és tehetséges fiatal hazafias politikusok alapították és főleg ilyenek irányítják, de valakik manipulációs céllal igyekszenek szavazókat feléjük terelni. Olyanok, akik segítségét Vonáék nem kérték és sose kérnék.
    Ez még nem ok rá, hogy elveszítsem a bizalmamamtű, gondolom, a Jobbik-vezetés is igyekszik megfejteni, mire megy ki a dolog. Vegyük észre, hogy milyen visszafogottan reagáltak MÁV-pertől kezdve a mostani holózásokig mindenre, óvatosak, nem akarnak horgokat bekapni.

    VálaszTörlés
  22. Nos, tényleg, ebben van valami. Ha őket „szefárd zsidó” irányítaná, mint azt Csurka állítota, a MÁV-ügyre bizonyára „ugrottak” volna, hiszen ez felelt volna meg az echte zsidógyűlölő magyarokról kialakított mesterséges sztereotípiáknak. Szóval ez némi „reménykedésre” ad okot.

    Bizalmam ugyanakkor csupán az ősi erényben.

    VálaszTörlés
  23. [Nekem is egyből ez ugrott be, kedves Baalmont! A bájos kis Audrey Horne, bizony ám.]

    VálaszTörlés
  24. Ugyanebbe a körbe tartozik, miszerint ballib körök a Jobbikot erősítik:

    http://konzervatorium.blog.hu/2010/03/01/a_masodik_fordulos_visszaleptetes_ertelmetlensegerol

    Valóban sikerült bedobniuk a témát, Bajnai, Mesterházy egyaránt valami nagykoalíciót, visszaléptetéseket emleget a Szörnyeteg ellen. Egyértelmű, hogy nem balfékségből.
    A Jobbik ellen tényleg a szoci jelölt állvahagyásával tehetne a szocipárt, mert pl. egy ózdi, szerencsi (azaz monoki...) vagy egy Olaszliszkát , egy Tiszavasvárit magában foglaló körzetben a visszalépő szoci jelölt szavazói közül talán többen választják a jobbikot, mint a Fideszt. Én nem ellenzem, de zavaró látni, hogy a ballib háttérhatalom a mieinknek kampányol.

    VálaszTörlés
  25. Na nemis a Jobbikos bejegyzés tűnt el, hanem egy kétsoros; mely megállapítja, h ma Magyarországon szélsőbalos diktatúra van. Az miért tűnt el, kedves házigazda?

    VálaszTörlés
  26. Azért, mert egyelőre nem ment át a Feldmayerék „törvénye”. Mindensetre így is szélsőbalos diktatúra van, csak nem annyira végletesen manifeszt, mintha kétszer olyan végletesen manifeszt lenne.

    VálaszTörlés
  27. Egy további érdekes csavarás a nagyon bűzlő magyarok nyilai ügyben és a kik támogatják a Jobbikot -kérdésben.

    Én a Náczivadászon láttam, ami egy belejegyzetelt anyag, de érdekes, hogy mostanra a nagyon gyanús provokátor vallomásait a Fidesz-közeli média igyekszik komoly terrorcselekménynek beálljtani és az RTL (!!!) igyekszik fogós kérdésekkel leleplezni a besúgót, hogy nem is mondhat igazat...
    Milyen érdekes szerepcserék...

    http://www.naczivadasz.com/index.php?q=a_magyarok_nyulai_terrorszervezet_ellen_szolo_bizonyitekok_ellen_szolo_video

    VálaszTörlés
  28. Nagyon nagy a kavarás ez ügyben, minden oldalon. Ajánlom Lola bejegyzését is.

    VálaszTörlés
  29. Bár ő maga nem programnak, hanem "anyag"-nak nevezi. :)

    VálaszTörlés
  30. Itt vannak érdekesebb videók (alul).

    Meg egy rövid „pályarajz”. Nem is tudtam, hogy a taxisblokád ellen is aktivizálta magát annakidején, azt hittem 2002-ben tűnt fel.

    VálaszTörlés
  31. Az már rémisztő, hogy a titkosszolgálatok láthatóan a Fidesznek kampányolnak és fidesz-fanok boldogan fogadják a támogatást, pl. Lola bejegyzése alatt a vitában...

    Háttérerők manipulálnak oda-vissza a Fidesz-Jobbik versenyben. Elgondolkodtató. Lola bejegyzése nagyon naív, a sztori egyszerűen nem létezhet, hogy egy ilyen tanút egyszer hallgatnak ki és utána fűnek-fának nyilatkozhat, miközben tart a nyomozás.
    Nagyon felkészjtették.

    VálaszTörlés
  32. Loxon uram!
    Maga lenne a monarchista blogon emlegetett monarchista rapper?

    VálaszTörlés
  33. Refuse uram,
    ezt meg honnan szedi?

    Monarchista vagyok. Rapper sokkal kevésbé.

    VálaszTörlés
  34. Ez már a második rap klip, amit ajánlgat. Ha ezt tovább folytatja, a Maga lelkén fog száradni, hogy ilyeneket vagyok kénytelen ellenanyagként magamnak adagolni.
    Amúgy tényleg meglepően jóra sikerült ez Belga-szám.

    VálaszTörlés

Imago animi sermo est (Seneca)