2010. február 15., hétfő

Nincs már szükség humoristákra

Az épkézláb kommentálhatóságnak is vannak határai.

Mivel udvari bolondunk nyikkanás nélkül összeroskadt, amikor ezt a tudósítást meghallotta, s csodadoktorok azóta is a legkülönfélébb módszerekkel élesztgetik az ispotályban, csak azt jegyezzük meg, hogy ismét sikerült rejtélyes módon nagyon aktuális posztot írnunk.

El kellene gondolkozni azon, hogy a folyó év e napján aktuálisan kontraregnáló polpotista „kormányt” nem kellene-e egész egyszerűen az utolsó tagjáig a lehető legnagyobb sürgősséggel a Lipótmezőre bevinni és ott minden eszközzel bent tartani!?



10 megjegyzés:

  1. Ah, Lipeautmezeu… où sont les neiges d’antan?

    VálaszTörlés
  2. Élcheu nève:
    „Magyar Királyi Országos Tébolyda” (1868)

    VálaszTörlés
  3. Hm... a V'bőrön volt a témáról egy poszt:
    http://vastagbor.blog.hu/2010/02/15/manipulalas_az_ovodasokkal

    VálaszTörlés
  4. Amennyiben az elmebetegség, tudatzavar büntethetőséget kizáró ok, akkor ennek fordítottja is igaz kell, hogy legyen...
    Miért kerülnének a Lipótra (most eltekintve a bűnös csuka esetétől, akit a barátaiból álló bíróság vízbefojtásra ítélt), ha egyszer nem elmebetegek? Ez büntetendő, ez tudatos társadalomszétverés egyrészt haszonlesésből (a felfeslett szövetű társadalom értékmezői könnyebben lefoszthatók, ha szabad ilyen bogarasnak lenni), másrészt vadul emberiségellenes ideológiák megvalósításából kifolyólag, ilyeneket szolgáló titkos és nyílt bűnszervezetekbe tömörülve.
    Nem diliházi kérdés.

    VálaszTörlés
  5. A Vastagbőr meglehetősen zavaros posztját nem értem, meg nem is tetszik. Lehet, hogy az Agyar Hírlap felfújta a változtatást, de ha magyarra fordítjuk ennek miértjét, végülis ugyanoda jutunk.

    Természetesen nem azt fogják beleírni egy ilyen okmányba, hogy „papás-mamás befejezve”, hanem azt, hogy „Az óvodai nevelés gyermekközpontú, befogadó, ennek megfelelően a gyermeki személyiség kibontakoztatására törekszik, biztosítva minden gyermek számára az egyenlő hozzáférést, tudatosan kerüli a nemi sztereotípiák erősítését, elősegíti a nemek társadalmi egyenlőségével kapcsolatos előítéletek lebontását.”, ami halandzsául van, mert egy ilyen dokumentumban halandzsa-nyelvet kell használni.

    Ismerik a Karinthy-rövidkét a halandzsa-emberről, nem? Ez is ilyen.

    Előbb-utóbb ez a gyakorlaton is meg fog látszani. Ezért én fenntartom a Lipótmezőt.

    De mivel azt két éve már bezárták, Bobkó úr helyettesítő javallatát is el lehet fogadni.

    (Mellesleg az föl se merült szegény Vastagbőrűekben, hogy esetleg pont a „migráns” gyerkőczök nemi sztereotípiáit akarja megváltoztatni a rasszista kormány? Eh-eh-eh.)

    VálaszTörlés
  6. Kerüli a nemi sztereotípiák erősítését - azaz ha a nemi sztereotípiák mértéke a társadalomban jelenleg 9, akkor nem törekszik arra, hogy ezt az óvódai oktatáson keresztül 10-re növelje.

    Elősegíti a nemek társadalmi egyenlőségével kapcsolatos előítéletek lebontását - ezt viszont nehéz értelmezni, alighanem a nemek társadalmi egyenlőtlenségére vonatkozó előítéletekre gondol (magyarán, hogy a lányok kevésbé értékesek, mint a fiúk).

    Van az angolszász akadémiai világnak egy számomra szimpatikus alapszabálya: tilos reflektálni a szerző feltételezett mögöttes szándékaira. Csak azt lehet vizsgálni, amit szó szerint ír. (Ha csúf szándékai vannak, akkor előbb-utóbb sérül a szöveg belső logikája, és akkor arra már lehet kritikát építeni.)

    VálaszTörlés
  7. Az MH és a Vastagbőr engem sem győzne meg, de (a Loxon által idézett Buji Ferenc cikken kívül) ez az írás is erősen elgondolkodtatott:

    http://agytakaritas.igen.hu/852-a-szexualis-forradalomtol-a-gender-forradalomig.html

    "Ha egy hagyományos vagy keresztény értékeken felnőtt ember, először hall e kérdésről, azt mondhatja: ez annyira abszurd, hogy nem lehet igaz. Sokak ilyen reakciója a gender sikerét is jelzi, amelynek - amint a tények mutatják - sikerült elérnie, hogy közel 15 év óta úgy sikerült előrehaladnia, hogy sokan tudomást sem szereztek róla."

    Ja igen, és épp a napokban láttam ezt is:
    http://index.hu/kulfold/2010/02/12/franciaorszag_mar_tekinti_tobbe_elmezavarnak_a_transzszexualitast/

    Ha mindez nem konteo, akkor bizony bőven elképzelhetőnek tartom, hogy Haladó kormányunk asszisztál ehhez az borzalmas izéhez.

    VálaszTörlés
  8. Loxon,

    itt egy kedvére való anglikán lelkész: women should "not speak" if asked a question that could be answered by their husbands and should "submit to their husbands in everything".

    Arról nincs szó, a férjeknek mit kellene csinálniuk. Gondolom csak idő hiányában nem kerültek sorra, nade majd a jövő vasárnap... Már csak hármat kell aludni, és megtudjuk. :)

    VálaszTörlés
  9. Edith, Magának csak alig-alig vannak sztereotípiái velem kapcsolatban. :>

    (Ez a lelkész is biztosan az oviban sajátította el a nőkkel kapcsolatos tudnivalókat. Van még tennivaló Ángliában is a nemek egyenlősége terén... még van egy olyan lelkész, aki felborítja a világ egyensúlyát.)

    VálaszTörlés
  10. Még egy cikkajánló a témához:
    http://nol.hu/lap/tudomany/20100218-hormonoktol_fuggo_jatek

    VálaszTörlés

Imago animi sermo est (Seneca)