2010. január 25., hétfő

Posta, Imrének



Kérem Önöket, merüljenek velem alá ismét az aktuálpolitika mocsarába. Mindenki hozzon azért magával még egy Gottfried August Bürger-kötetet, és olvassa ki többször, mielőtt engem követve megteszi.

* (Csészét tesz maga elé, majd hosszan olvasói szemébe néz) *

Hol is kezdjem.

Kezdem ott, hogy Posta Imrének kétségei vannak. Mármint Vona Gábor származását illetően. Több, mint féléves hoax-ot hoz fel ennek a kétségnek az... „alátámasztására”.

Nos, első körben szeretném megjegyezni, hogy művelt ember számára a „szefárd zsidó” kifejezés, amit Csurka használt, nem Vona fizikai származására vonatkozik, hanem arra, hogy Vona úgynevezett „titkos zsidó” (kriptozsidó) volna. A „szefárd zsidó” ugyanis nyilvánvalóan a marrano-ra utal, a kikeresztelkedett zsidóra, aki titokban őrzi zsidóságát, tehát aki a „gazdanép” ruháját felvéve (azaz csellel) a zsidóság céljait valósítja meg.

Egy olyan vád, amely Vona zsidó származását vagy bár micvójának megtörténtét hangoztatja, gyerekes, ahogyan Mahmúd Ahmadinezsád zsidó származásának firtatása is az volt.

Ettől függetlenül Vona elviekben lehet „titkos zsidó”, vagyis állhat zsidó befolyás alatt, miért ne állhatna. Vagy csak egyszerűen szimpatizál a zsidókkal. Mert miért is ne? Vona például 1848/49. és Kossuth híve, amely sok más mellett a zsidók emancipációját hozta magával. Szóval mindenki fel tud vázolni az elméjében egy olyan történetet, amelyben egy nagy barbatrükk részeként a Jobbik vagy a kurucinfó, vagy akár maga Hámán is a zsidóság végső megmentőjeként lép fel.



„Bibliai RAP”



Ha engem kérdeznek, egyelőre jobban hiszek abban, hogy Vona kisparaszti származású, ahogy az életrajzában áll, és/de hogy akármit is mond vagy gondol, azt elsősorban tartalma és minősége szerint, nem pedig valami háttérben zajló, feltételezett purimi maskarádés fortély részeként kell megítélni. A demokratikus pártocskák élet-halál harca mindenesetre pont annyira köt le, mint ciszternalények küzdelme akármelyik város alatt.

* (Egy kis Imperial Gunpowder-t tölt.) *

Sokkal inkább látok érdekes összefüggéseket ott, hogy Bokrost és Kassait annyit mutogatták a minap az m1-es híradóban. Maguk aludjanak csak a billerbeck-paplanjaikon. Én számon tartom, hogy mindketten bilderbergerek.

(Másik kérdés, ami bizonyára már felmerült Önökben: gyűlölöm-e Hack Pétert? Reménykedhetnek. Még nem.)

Viszont Hegedűs Zsuzsa (Fidesz), szavamra, érdekes arc. „Egyetlenegy pártra nem lehet szavazni” — mondja. Na, melyik az? Nem, nem találták el, nem az MSZP (és nem is az MDF). „Itt minden választó felelős azért, hogy a Jobbik ne kaphasson szavazatokat. Menjen el, és szavazzon. Hozzáteszem: bárkire, kivéve a Jobbikot.”



9 megjegyzés:

  1. Tehát nyugodt szívvel mehetnék szavazni akár még a Munkáspártra is? :-) No igen, Kádár alatt nem is masírozhattak fásiszta hordák az utcákon.

    VálaszTörlés
  2. Verena, úgy van, egészen nyugodtan szavazzon a Magyar Kommunista Munkáspártra (tudta, hogy ma már így hívják?).

    Továbbá vigyen még magával négy embert Ad Maiorem Democratiae Gloriam, és ne kérdezősködjön. De egyet határozottan mondjon meg nekik: ...

    VálaszTörlés
  3. És mivan akkor ha - tegyük fel - Vona Gábor zsidó? Engem nem zavarna. Egy magyar zsidó nem vezetheti a Jobbikot, ez elő van írva valahol?

    VálaszTörlés
  4. Nincs előírva, de nem is valószínű.

    Egyébként hogy van ez a magyarsággal? Szálasiról azt mondják, hogy nem is volt magyar, mert örmény származású volt.

    Rákosi meg magyar volt, mert „nyelvében él a nemzet”?

    VálaszTörlés
  5. Hát egy örmény származású is lehet magyar. Ez a nyelvében él a nemzet meg mindig sántított egy kicsit, az American Hungarian Federation-nek az elnöke sem beszél magyarul...

    Rákosi meg nem magyar, ez nem vita tárgya, max. magyarországi.

    VálaszTörlés
  6. Az inkriminalt iraton a vonalak nem parhuzamosak a lap szelevel...
    (elnezest a pontozasert)

    VálaszTörlés
  7. Hegedűs Zsuzsa "a Fidesz marxistája", Vona Gábor "szefárd zsidó" - mindenki gyanús! (:
    A jezsuitákról jut eszembe, hallgatta Kossuthon a Kiss Ulrich vs. TótaW deathmatch-et?

    VálaszTörlés
  8. Nem, meséljen róla. Az az Ulrich egyáltalán kicsoda? Mert a Tóta W. még csak-csak beugrik.

    VálaszTörlés
  9. http://wap.phil-inst.hu/Kiss_U/

    http://parbeszed.com/blog/

    Érdekes rendezvény lehetett ez utóbbin hirdetett "New Age - Vízöntő Korszaka"

    A deathmatch itt hallható:

    2010. 01. 25. 17:14 (kb.)

    www.hangtar.radio.hu/musoraink/kozelrol.html#meghallgatom

    VálaszTörlés

Imago animi sermo est (Seneca)