2010. január 19., kedd

A Nagy Teakrátor évindító beszéde

A Konzervatív Tea-Kör két és fél hónap múlva immáron két éves lesz, ami a blogoszférában nem kis idő. Ércnél maradandóbbat alkottunk, bár mint Tölgy piackutatásából kiderült, immáron érc szempontjából is másfélmilliót érünk, s minthogy a Tea-Kör részvénytársaságként működik, a részesedéseket a jegyzett posztok arányában osztjuk ki. Mivel a legnagyobb betűs címke Loxoné, részvényeit bonapartista módon, „jótékony célra adakozom” arckifejezéssel felajánlja 1 Ft-ért a Gerő-féle „Büszkeség Háza” felépítésére. Hogy lássák, milyen nagylelkű, még arra sem tart igényt, hogy ő vágja át a szalagot a megnyitón.

Szimbolikusnak is vehetjük viszont, hogy az év indító posztjait azon öt később érkezett teakrata jegyzi (mínusz a kitartóan antifilozofita Tevvton), akik még hajlandók itt szalonképtelenkedni a nehéz politikai, kulturális és gazdasági helyzet ellenére, amely egyre csak fokozódik (nemzetközileg). A Tea-Kör és egykor messze földön rettegett, mára szánalmasan megfogyatkozott Csapásmérő Klubja mára egy sebesült szabadcsapat benyomását kelti, amely valahol Mediggó mezején vérzik el, miközben Brüsszel és a világ meghódítására indult, tegyük hozzá, a legszebb reményekkel.

De ha máshonnan közelítjük meg a kérdést, ti. hogy milyen kiváló írások születtek az elmúlt fél évben is (csak bele kell kukkantanunk az Összes teakrata írásokba), akkor tulajdonképpen mindegy, hogy hányan linkelnek, hány olvasónk van (mellesleg mára kialakult egy körülbelül kétszázötven fős törzsolvasói közönség, akik nem linkekről jutnak ide, hanem egyenesen a webjelzőikből). Mindenki tisztában van vele, hogy mostanság nehéz olyasmit írni, ami sokak tetszését elnyerné, hacsak nem Péterfy Bori-videók számlálóit akarjuk megpörgetni a kétmilliomodik lejátszáson is túlra (félre ne értsék, nagyon kedvelem Péterfy Borit és Love Band-jét, ahogy az rendes, ma [is] élő konzervatívhoz illik, aki nem savanyodott bele mondjuk valami poros művészetfilozófiába, amelyet vész esetére az éjjeliszekrényén tart).

Amikor a Tea-Kört elindítottuk, arra számítottunk, hogy írásaink egyszerre fogják magukon viselni a sub specie aeternitatis és a kor bélyegét egyaránt. Nem volt több célunk, mint nemes teafoltot hagyni a mosatlan abroszon. Örömmel jelenthetem, hogy hallgatólagosan kitűzött célunkat túlteljesítettük: az abrosz teljesen elázott, ki kellett dobni, a tea pedig (deduktíve visszakövetkeztetve rájöhettek): kiömlött. Ez elsősorban ennek az idióta Loxonnak köszönhető, aki képes volt nyitni a pártpolitika felé, MSZP-t gyalázni, néppártiakat bírálni, fasisztákat méltatni, na meg szalonzsidózni, ahelyett, hogy ült volna a fenekén a páholyban és gúnyosan lesajnált volna mindent és mindenkit, kivéve persze a XXI. Század Intézetet.

Beleszaladtunk tahókba és tisztázatlan szereplőkbe is, ez már nem igazán a mi felelősségünk, ahogy az sem, ki olvassa az írásainkat és mit olvas ki azokból.

De a tea minden kontroverzió ellenére továbbra is az értelmes és élvezetes társalgás szimbóluma marad.




Go more scientific!

12 megjegyzés:

  1. Ha előbb megteremt, illetve kienged a lombikból, akkor most nem lennék "később érkezett." De itt az ideje, hogy mindenki megtudja: sokáig csak olvashattam a posztokat, mert a Teakrátor elnyomott! Durván! :)

    Azért örülök, hogy ilyen szép kort megért a Teázó... *elérzékenyül*

    VálaszTörlés
  2. 250 fő?
    nem téved egy tizedesjegyet?
    biztos?


    P.s. Péterfy Boryt gondolja azért át újra ... a szövegére is szokott figyelni?
    A végén még itt fog fityegni egy vájling Palya Bea- meg Szalóki Ági-videó ...

    VálaszTörlés
  3. nekem gyanús ez a "művészetfilozófia" a szövegben. szerintem Loxon valamit akar ezzel mondani. tudat alatt vonzódik a romantikus náci német filozófusokhoz, azt hiszem.

    VálaszTörlés
  4. Hát igen, fel sem figyeltem a különös dolgokra a köszöntőben, annyira meghatódtam. Pedig Magának, Tevvton, igaza lehet... Eleve gyanakvóan állok egy nőhöz, akinek a "péter" szó megtalálható a nevében. Továbbá Loxon nem csupán tudat alatt vonzódik a romantikus náci német filozófusokhoz, azt hiszem...

    VálaszTörlés
  5. Tevvton, igaza van, 2500-at akartam írni.

    Szalóki Ági nagyon kedves lány, ezt a Playa' izét nem ismerem. :>

    Baalmont, és akkor mit szóljunk a Maga női kedvenceihez, mint pl.Marc Almond?

    Persze az, hogy tudat alatt vagy felett vonzódom a német romantika hőskorához, nem lehet kérdés: tudat felett.

    Maguk viszont tudat alatt, kedves Tevvton és Baalmont: Tevvton neve meglehetősen árulkodó, Baalmont, Maga meg nézze csak meg az említett kedvence második nevét: Almond. Már csak egy lépés az Allemand, ugye. Az, hogy romantikusról van szó, kétségtelen.

    A nácit meg sem hallottam. Levonható ebből valamilyen elmekórtani megfigyelés?

    Az elnyomatásról szóló híreit bóknak veszem.

    Egy dolgot viszont én is észrevettem az írásomban: az 5 újoncban Loxon is benne van. Hiába, a háború vége felé már mindenkit be kell sorozni.

    VálaszTörlés
  6. Loxony,
    Szalóki Ági nagyon kedves lány?

    Maga mindig meg tud lepni valamivel.
    Jelen esetben a mértéktartó, diplomatikus és lakonikus fogalmazással :)

    VálaszTörlés
  7. Tevvton, elmesnélné, hogy jött a Borihoz az Ági meg a Bea?

    VálaszTörlés
  8. mind tipikus A38-fellépő, pl. Értse átvitt étteremben. is.

    VálaszTörlés
  9. http://www.youtube.com/watch?v=bUR3tPErarU&feature=related
    megiddónál találkozunk :)

    VálaszTörlés
  10. http://www.youtube.com/watch?v=nBr99b7tsnQ

    Valóban. Találkozunk. :>

    VálaszTörlés
  11. Loxon, beírhat a kockás füzetébe 251.-nek.

    Péterfy Bori pedig az LMP számlálóját pörgetné meg:

    http://www.youtube.com/watch?v=e6D1CPbixDc

    VálaszTörlés
  12. Sebastian lovag, jegyzem. Igaz, pennával és pergamenre.

    Azért ha csak két párt lenne a világon, MSZP meg LMP, akkor az utóbbit népszerűsíteném.

    Na de nem is azért megnyerő időnként számomra, amit Bori csinál a színpadon.

    VálaszTörlés

Imago animi sermo est (Seneca)