2009. november 27., péntek

Az igazság és rend helyzetéről hazánkban




Igazságügyi és rendészeti miniszter


Attila véleménye:

„Ennek faszkovicsnak minden gondolatata, intézkedése annyira rossz, minden megnyilvánulása annyira kisiklott és hamis, hogy az ember azt hinné, hogy ilyen nincs. Aztán láss csodát: dehogyis nincs!

Mára olyan véglények kerültek hatalomba itt Abszurdisztánban, amelyek egy csak nagyjából normális társadalomban a csatornatisztításnál és szeméthordásnál semmi esetre sem juthatnának magasabb beosztásba.

Tegnap felmerült bennem egy kép. Mivel minimum két, annyira másként gondolkozó tábor alkotja ezt a szerencsétlen országot, és olyannyira reménytelen ezek nézeteinek akárcsak minimális közelítése is: mi lenne, ha csatát rendeznénk részükre. Egyenlő létszám, azonos fegyverek (lőfegyverek előtti időkből, tehát kard, szekerce, lándzsa, íj és nyíl). Aztán hadd hulljon a férgese. »Mert — mint barátom szerette mondani volt — eddig csak a java hullott.«”

12 megjegyzés:

  1. Gaszan,

    tudjuk, hogy nem egy szép gyerek ez a Drazsé, de azért mégiscsak a Magyar Köztársaság igazságügyi és rendészeti minisztere, úgy tessék tehát róla nyilatkozni!

    VálaszTörlés
  2. @Loxon!

    Thomas Mann jutott eszembe, aki amikor Mynheer Peeperkorn-t jellemzi, azt írja: Nem az számít, hogy mit mond, hanem, hogy ki mondja.

    Ha Draskovics csak mekegni vagy bégetni lenne képes, ő akkor is igazságügyi és renészeti minszter lehetne, mert ő ő.

    A kádárvilág kitermelte a maga "elitjét", annak jellegzetes intellektuális, mentális és erkölcsi minőségével. Aki ezt a minőséget (milyenséget) képviseli, azt elfogadja a többi hozzá hasonló, aki nem, azt soha. Ez a minőség (milyenség) a kiválasztás (kiválasztódás) alapja.

    Nem érvek vagy elvek, hanem minőségek feszülnek itt egymásnak; a jelenlegi állapotokat nem megváltoztatni kell (mert nem lehet), hanem szellemben, erkölcsben túlnőni rajtuk.

    :-)

    VálaszTörlés
  3. igazságügyi és renészeti minszter=igazságügyi és rendészeti miniszter

    VálaszTörlés
  4. Én azért adok egy sanszot a külső változtatásnak is, még mielőtt erkölcsi magaslatnak kezdjük érezni magunkat.

    VálaszTörlés
  5. Megnéztem a linkelt videót, a "ezt a bombát szajnosz valódi magyar terroriszták helyeszték" résznék kifeküdtem. :D Mint valami börleszk.

    VálaszTörlés
  6. KB,
    mintha engem érdekelne egy kicsit is a köztársaság.. :)

    VálaszTörlés
  7. Kishír: lemondott a Drazsé. A Tea-Kör saját zombijának tekinti. :>

    VálaszTörlés
  8. Épp akartam én is mondani, kedves Loxon, hogy Attila barátjának sommás véleménye után Faszkovics Drazsé véglény volta ellenére önkritikát gyakorolt és elhúzott búsba. (Ám sajnos aligha ez történt, mert ha ez ilyen egyszerűen működne, már régen helyreállt volna a rend és az igazság országunkban...)

    VálaszTörlés
  9. Egyébként úgy tűnik, hogy Drazsé személyét illetően meglepő konszenzus van a teljesen eltérő alapállású körök között; így eshetett meg, hogy a kettős mérce szerzői és a kommentátorok is főképpen az undor jegyében írnak az egyébként örvendetesnek tartott esemény alanyáról.

    Remélem Murderface nick félelmei nem igazolódnak be:

    Végünk van!!!
    Ez az ember eddig mindig csak felfelé bukott! Most már tuti, hogy ő lesz a következő miniszterelnök (még ha csak pár hónapra, akkor is katasztrófa). Esetleg benyomják köztársasági elnöknek? :S

    VálaszTörlés
  10. Sőt, már Gyurcsány is úgy nyilatkozott róla, hogy nem bízik meg benne. Dehát Gyurcsánynak még a hazugságait sem lehet elhinni, nem hogy azt, amikor igazat mond. :> Annak célja van.

    VálaszTörlés

Imago animi sermo est (Seneca)