2009. november 11., szerda

Az „Emberi Jogok Európai Bíróságáról” néhány szóban

Nemrég olvastam a Reakció, Josef Pröll és mások által már kommentált hírt, hogy Strasbourg elítélte Olaszországot, amiért az iskolai tantermekben feszületek vannak. Ez, úgymond, „sérti a más vallásúak és az ateisták érzékenységét”. — Eszem megáll. Lehet, hogy van ennél lejjebb, mert mindig van lejjebb és még lejjebb, de vajon hova? — gondoltam és gondolom most is. Olaszország szokásosan a katolicizmus fellegvára, ahol még az ateisták is azt mondják: hülyék ezek Strasbourgban?

Sokáig azt mondták egyesek, hogy az Európai Unió egy gittegylet, mostanra azonban kiderült, hogy nem gittegylet, hanem eredeti céljai szerint egy Európa-ellenes egylet. Nem csak gittet rág, tényleg, hanem akciózik: Európa ellen. Ez az „Európa” innentől ne hivatkozzon se rómaiakra, se görögökre, se senkire, csak önnön értéktelen emberszemétjére.

Egy.

Végülis kik vannak olyan sokan más vallásúak Olaszországban, akiket egy feszület „sért”? (Mi fáj, gyere mesélj...) Vannak, ugye, a zsidók, mármint a zsidó vallásúak, akiknek megvannak bizonyára a saját iskoláik. Ez tehát kiesett. Vannak a muszlimok, akik Jézust prófétának tartják, legfeljebb nem hisznek abban, hogy a kereszten halt meg. (És?) Hozzáteszem, hogy a muszlimok Olaszországban legfeljebb bevándorlók lehetnek, akiknek a normális hozzáállása új hazájukhoz a következő kellene, hogy legyen: köszönjük, hogy befogadtatok, köszönjük, hogy gyakorolhatjuk vallásunkat. De meg azt sem hiszem, hogy az EJEB muszlim szervezet. Akkor ki marad? A buddhistákat és a hindukat ugyanis biztosan nem zavarja a kereszténység. A hatásszünet ellenére, amit itt most tenni lehetne, megvallom, a leghalványabb elképzelésem sincs.

Kettő.

Vajon azt megkérdezték-e az olasz katolikusoktól, hogy ez a döntés sérti-e az ő vallási vagy akármilyen érzékenységüket? Ugyanis feltételezem, hogy igen.

Három.

Az EU váltig állítja, hogy nem szól bele a különféle tagországok belügyeibe. Ó, kérem, dehogynem, itt a világos, megcáfolhatatlan bizonyíték. Mi ez, ha nem a beleszólás beleszólása?

S íme, egy másik eklatáns példája az európainak csúfolt hecckreálmány kétszínű, otromba viselkedésének, újfent Olaszországgal, és indirekt üzenet-szerűen Magyarországgal kapcsolatban.

Végül még valami: vajon mik Európa és az egyes tagállamok legkínzóbb problémái? Az, hogy Pietro meg Silvia lát egy feszületet a tanterem falán? Vicces kedvükben vannak talán a strasbourg-i „hölgyek” és „urak” vagy egyszerűen idióták és zombik gyülekezete ez a hely? Tertium ugyanis non datur.


10 megjegyzés:

  1. Jól van ez így. Csak idegenítsék el maguktól a maradék EU-hívőket.
    Illetve egy kemény mag nyilván marad, akiknek ez direkt így tetszik, de a naív csodavárók tömege kiábrándulhat. Igaz, nálunk ezek zöme se pont a kereszt betiltásán fog felháborodni. Kinek mi a szemnyitó, vannak, akiknek pl. a szlovák Sólyom-kitiltás belüggyé nyilvánítása.
    Tehát igenis vannak az EU-ban belügyek, pl., ha magyarellenes intézkedésekről van szó...

    VálaszTörlés
  2. No igen, a sokat korholt EU-szkeptikusság már a Reakción is képviselteti magát:

    http://reakcio.blog.hu/2009/11/11/ki_europabol_de_mindahanyan

    Baalmont, sok csípős gulyást evett tegnap?

    VálaszTörlés
  3. Ez az a bíróság, aminek hatálya alól Klaus kivonatta a cseheket?
    Nem is csinált marhaságot, persze az oka erre kicsit sem volt nemes.

    VálaszTörlés
  4. Máskor meg abba a naiv elképzelésbe ringatom magam, hogy hármszögből sasolóknak alig van jelentőségük, mert már mindent elértek, amit oly rég kitűztek. Hát nem.

    VálaszTörlés
  5. Egyetértek kedves Loxon abban, hogy mindig lehet mélyebbre süllyedni. De hova vezet ez majd... rossz belegondolni.

    Nagyon tetszik a bejegyzés.

    VálaszTörlés
  6. Őszintén és nagyon remélem, hogy vannak olyan emberek az EU szerveiben (például képviselők), akik legalább időlegesen és valószínűleg csekély mélységig, de kőkemény határozottsággal szembeszállnak ezekkel a minden elképzelhető politikai és emberi minőséget magukról levetett ideológiai diktátorokkal.

    VálaszTörlés
  7. Egy kis quis, kedves Loxon:-D

    "Grillparzer, úgy látszik, jól látott, amikor azt mondta, hogy a modern emberiség a humanizmusból kiindulva a nacionalizmuson keresztül a bestializmus felé tart. Mintha az ember számára csak egyetlen élvezet lenne, a más szenvedésében való gyönyörködés, amelynél nagyobb csak a saját szenvedésében való gyönyörködés."

    :-)

    VálaszTörlés
  8. Ez igazán nem nehéz, már az első félmondatból kiderül, hogy Hamvas.

    VálaszTörlés
  9. :-D (...) :-D (...) :-D ...

    Erről a válaszról a Roncsfilm örökbecsű alcíme jut eszembe: Mi van ha győztünk.

    VálaszTörlés

Imago animi sermo est (Seneca)