2009. június 11., csütörtök

Harry S Truman

Bár a Wikipédiában egy szó sem esik róla, Harry S (vagy S.) Truman, a Hirosimára és Nagaszakira dobott roppant „humanisztikus” atombombák idején az USA elnöke, csakúgy szabadkőműves volt, mint a magyarokat „kollektív bűn” elkövetése alá soroló dekrétumok atyja, Edvard Beneš, vagy az Első Világháború kirobbanását merényletével előidéző Gavrilo Princip, a „Fekete Kéz”, más néven az „Egyesülés vagy Halál” (Ujedinjenje ili smrt) vagy az „Ifjú Bosznia” (Mlada Bosna) társaságok tagja. De ezekről a szervezetekről majd talán külön és máskor.

A Grand Lodge of Pennsylvania az alábbi adatokat közli Truman előmeneteléről:

Harry S. Truman (1884-1972)
Az USA 33. elnöke (1945-1952)

Avatva: 1909-ben, a Belton páholyban (Belton Lodge No. 450, Belton, Missouri). Ebből a páholyból 1911-ben számos tag kivált, hogy új páholyt alapítson, Grand View Lodge No. 618. néven, melynek első főmestere (Worshipful Master) Truman volt. 1940-ben Truman-t a Grand Lodge of Missouri nagymesterévé (Grand Master of Masons of Missouri) választják, 1941-ig marad ebben a tisztségben. 1945. Sovereign Grand Inspector General, 33° (Supreme Council A.A.S.R) [A skót rítus magyar oldalát most nem találni — www.assr.hu]. 1959-ben tiszteletbeli nagymesterének választja a DeMolay Rend Nemzetközi Felsőfok Tanácsa (Honorary Grand Master of the International Supreme Council, Order of DeMolay). Truman így az egyetlen amerikai elnök volt, aki több mint ötven évig működött szabadkőművesként.

Azonban van olyan képeslap is, amelyről kiderül még egyéb maszon-szervezetekben való tagsága is:


Lambda Chi Alpha és Alpha Delta Gamma, illetve a sok, szinte áttekinthetetlenül szövevényes szabadkőműves rendi cím mellett a fénykép, amelyen az Ararat Shrine Temple fezét viseli.

További képek az elnök úrról:

1949. körül készült festmény, amely az elnököt maszon jelvényekkel ábrázolja.


Truman szabadkőművesek között, saját (fent látható) portréjával


Truman magát nézi a múzeumban. A falon az USA szabadkőműves elnökeinek portréit sorjában ábrázoló kép.


“Harry S. Truman's commemorative ribbon from the Grand Lodge of Missouri's Annual Communication 1932.”
Jól látható, hogy az első amerikai zászló (és a mai) színeinek alapja a francia szabadkőműves-forradalmi trikolór (amely minden további trikolór forrása).
A Szenátus pajzsa felett a frígiai sapka látható.


Egy kép Jobbikosoknak és szlovák nacionalistáknak :>
“This cap was presented to Harry S Truman in October of 1945, when he was invested with the 33rd degree of the Scottish Rite, Southern Jurisdiction.”

Képek forrása:
Harry S. Truman Library & Museum
Truman Memorabilia

Bónusz-kép:


De ne gondolják egy pillanatra sem, hogy a szabadkőművességnek bármi köze volna a politikához. Ez csak egy idióta mese, amit szélsőjobboldali összeesküvéselmélet-gyártók és egyéb fantaszták terjesztenek.

Kapcsolódó:
Külső:

7 megjegyzés:

  1. http://www.ipari604.sulinet.hu/magyar/k%C3%A9pek/szakma/nagy/komuves1.jpg

    VálaszTörlés
  2. Ez a fenti kép itt Tölgyet ábrázolja, igaz? Én nem lehetek, mert a mi sapkánk fekete.

    VálaszTörlés
  3. g,

    ez hülyeség, ezek nyilvánvalan ónem maszonok.

    Loxon,
    én nem vagyok maszon szakértő, de tudtommal az US-ban nem titkos szervezet - ezért is tudunk ennyit róluk _ott_.

    VálaszTörlés
  4. http://www.youtube.com/watch?v=6ZVhF-QSWSs

    VálaszTörlés
  5. Dear PHJ,

    ez olyan, mint az LMP. Valakik összeállnak és azt mondják: a politikusok mind korruptak, hülyék, elegünk van a politikusokból, elveszik a pénzünket, hazudnak stb.

    Ezért mink, nempolitikus politikaellenesek, alapítunk egy új politikai pártot, Nagy Bandó Andrással meg Bakács Tibor Settenkedővel. Szavazz ránk! Cheese!

    Mi az ellenkezőjéből indultunk ki: minden politika. Így hát nekünk nem kell demagógnak (és így ab ovo korrupnak) lennünk. Ez tehát játék, nem provokáció.

    Viszont megragadom az alkalmat, hogy elmondjam, sokféle szabadkőművesség lehetséges. Van, amitől joggal tarthatunk, és lehetséges olyan vagy hasonló is, mint amilyet Guénon mint tiszta szabadkőművességet leírt.

    Az, hogy valóban páholytag vagyok-é, maradjon titok. Tudják, Tölgy azt írta, hogy a szabadkőművesség Ámerikában nyilvános. Nos, pontosítsunk: az, hogy van, nyilvános, sőt, nem csak Ámerikában. De lehet titkos, és mindenképpen csak annyira nyilvános, amennyire az akar lenni. Az biztos, hogy nem minden páholy nyilvános, de már a legnyilvánosabbak sem átláthatóak bárki számára. A kirakat persze megvan, amit bárki nézhet.

    Az is igaz, hogy Európában, főleg Magyarországon viszont — ahhoz képest, amennyire Ámerikában „bevett” — ismeretlen, feltáratlan és részben letagadott dolog.

    VálaszTörlés
  6. Úgy érzi, hogy lebeg?

    Tudhatok valamit.

    VálaszTörlés
  7. Azt ugye látják uraim, h az Egyesült Államok Szenátusának a címerében ott van a vesszőbárd (a fasces), a lictorok jelvénye, ergo ők fasiszta szabadkőművesek! :)

    VálaszTörlés

Imago animi sermo est (Seneca)