2009. május 12., kedd

Szakértelem


„Ha ez a csoport felbomlanék, tagjainak döntő többsége pár hónapon belül alkoholista, pszichopata lenne — mert elfogyna körülötte a levegő. Nincs is más választása egyénenként, mint együtt hatalmon maradni...

Ez a garnitúra jóvátehetetlenül magányra, csalódásra, paranoiára van ítélve. Írva vagyon a jövője. Minél tovább marad hatalmon, annál paranoiásabb, annál gonoszabb lesz. Annál bosszúállóbb lesz a tízmillióval szemben, aki nem érti őket. Ez a tizenöt ember, ha most megnyeri a választást, meg aztán megint, akkor egyre inkább büntetni fogja a magyar társadalmat saját mássága, jóvátehetetlen magánya miatt...

Ha megnyerik a választást, akkor is az fogja érdekelni őket: ki az, aki nem segítette őket. Mindig lesz ellenség. Mi nem tudunk úgy gondolkodni, mint ők, hogy (sic!) a csoportnak mindig szüksége van aktuális ellenségre, mert csak úgy tud létezni. Ha nincs ellensége, aki ellen lehet harcolni, akkor nem tud élni. Így sokakra vár még ez az ellenzékszerep.”


Ezek egy szakértő szavai a kormányzó csoportról.
Következtetés: a Szakértőt jól el kell látni mogyival.

A Szakértő szavait hitelesíti a zseniális jóslata, megérzése, az a fajta jövőbelátó képessége, ami ezer évente, ha egyszer ölt testet emberi formában. A Szakértő azt mondja sine ira et studio:

„de az is könnyen előfordulhat, hogy az MSZP elveszti nekik a választásokat, és akkor rettenetes négy év vár ránk. Elszúrják az európai csatlakozást, és totális káoszba, anarchiába döntik Magyarországot.”

Kéri Laci elitszakértő, a Szürke Kardigán Díj első és eddig egyetlen gazdája mondta ezeket 2001-ben, A Viktor című örökbecsűben. A csapásmérő teakraták a díj örökös tulajdonosának nyilvánítják.

Mert mily szerencse, hogy mindez nem így történt. Figyelmeztetése, sebészi pontosságú elemzése eredményeképpen az MSZP győzött, és nem szúrták el az európai csatlakozást, az ország hihetetlenül profitált belőle és nem került káoszba.

(A kezdő idézetek az említett Szakértő megállapításai a Fideszről az idézett műből.)



5 megjegyzés:

  1. Még egy kis paranoia:

    >"Még a versengő együttműködés is sokkal többet jelentene az országnak, mint a mára kialakult, régóta meggyökeresedett paranoiás játszmák. Párton kívüliként úgy látom, ez a gyanakvás örvényként húzza le az országot" - fogalmazott a miniszterelnök.<

    http://www.hirszerzo.hu/cikk.bornirt_hulyesegek_lelki_magany_-_bajnai_kitalalt.108025.html

    Ezek együtt őriztek libát valahol?

    Fene a mogyijukba.

    VálaszTörlés
  2. tölgy, ha azokok maradtak volna már fél ország sátorban lakna vagy a padon.

    most csak annyi a szakértő kérése, hogy aki nem tudja fizetni a lakását: adja el és vegyen kisebbet.

    nem Emberibb?

    VálaszTörlés
  3. Ez már megint árokásó gyűlölködés.

    Kedves Tölgy!

    Nem a hibákat kell nézni, hanem az eredményeket. Magyarország modernebb, polgáribb, jobb lett, csak a folytonosan nyivákolók nem látják (azoknak van odatéve a cián).
    Egy kicsit pozitívabb életszemléletűnek kell lenni. De így, állandó rosszmájúsággal, hát...

    VálaszTörlés
  4. Legközelebb felidézhetné Kende Péter alakját is.

    Esetleg az elpilledő olvasóinkat figyelmeztethetnénk egy időnként elő-előugró OV-figurával.

    VálaszTörlés
  5. Loxon,

    kérem intézkedjen. Kérünk egy felugró Fospumpa alakot.

    VálaszTörlés

Imago animi sermo est (Seneca)