2009. március 3., kedd

Beszélgessünk az antiszemitizmusról

Folytatom Tölgy árokásását.

A konzervatívok/jobboldaliak rendre megkapják az „antiszemita” jelzőt, ha van rá ok, ha nincs (sapka és annak hiányának esete). A jobbosokkal azért nem állunk szóba, nem vitázunk velük, mert antiszemiták. Ezért érvelni nem szükséges velük szemben, csak le kell nyomni őket.

A mai napra a Tea-kör olvasói számára kiválogattam néhány penetráns antiszemita kijelentést, csemegézés céljából. Mindenki egyet találhat, kitől származnak:)

„Mi a zsidóság világi alapja? A gyakorlati szükséglet, a haszonlesés. Mi a zsidóság világi kultusza? A kufárkodás. Mi a világi istene? A pénz."

„A pénz Izrael féltőn szerető istene, aki előtt nem lehetett más isten. A pénz az ember valamennyi istenét lealacsonyítja és áruvá változtatja. A pénz minden dolgok általános, önmagáért konstituált értéke. Ezért megfosztotta az egész világot, az emberek világát éppen úgy, mint a természetet, sajátos értékétől. A pénz az ember létezésének tőle elidegenült lényege, és ez az idegen lényeg uralkodik rajta, és ő imádja azt. A zsidók istene elvilágiasodott, világistenné vált.”

„Itzig báró”

„Zsidó nigger”

„Zsíros zsidó, aki brillantinnal és olcsó ékszerekkel igyekszik leplezni mivoltát.”

„Most már teljesen világos előttem, hogy XY, miként fejformája és a hajzata is bizonyítja, azoktól a négerektől származik, akik csatlakoztak Mózeshez az Egyiptomból való kivonuláskor (hacsak az anyja vagy az apai nagyanyja nem szűrte össze a levet egy niggerrel). Nos, a zsidóságnak és a germánságnak efféle egyesülése a négerszerű alap szubsztanciájával szükségképpen fura produktumot hoz létre.”

Külön feladvány az, hogy az utóbbi négy megnyilvánulás kinek lett címezve (azaz, kicsoda XY). [Tölgyet megkérjük, ne nyilatkozzon rögvest:)]

9 megjegyzés:

  1. A címzett neve L betűvel kezdődik? :-)

    VálaszTörlés
  2. Verena gyorsan meg is fejtette:)

    VálaszTörlés
  3. Paul Johnson ugyanezeket idézi az Értelmiségiek című esszégyűjteményében.

    Az L után "a" jön?:))

    VálaszTörlés
  4. Kimaradt: a szerző természetesen Marx.

    VálaszTörlés
  5. Hmm... La Fontaine? Lamarck? Lafayette? Latinovits? neeeem... Latabár? esetleg Lassalle? :>

    VálaszTörlés
  6. Egyébként tényleg ölég csúf volt szegény, ebben (az egyben?) Marxnak igazat lehet adni. Némileg Petrovics Sándor elvtársára is emlékeztet így első blikkre...

    VálaszTörlés
  7. Én is erre gondoltam :-) Valóban vannak rajta négeres vonások (haja pl.).

    De hát pont Marx mondja...

    VálaszTörlés
  8. Kedves G,

    azért mert Marx hülye volt, meg fikázta L-t, attól még a jobberek lehetnek antiszemiták.
    Múltkor hallottam Fecótól, hogy mindkét szavazótáborban vannak rasszisták - na ná! - de a különbség az, hogy a baller elit nem bátorítja őket.
    Ekkor sírtam.

    VálaszTörlés
  9. Lasalle tényleg sok négeres vonást mutatott (mint pl. Huszár Tibor), mert hát mint rájöttetek, ő volt Marx gyűlölet-áriájának célpontja. De maga Marx is elég negroid volt, sőt ifjúkorában Szerencsen volt a beceneve.

    Nagyon érdekes, hogy Marx mennyire volt antiszemita, s ugyanakkor mennyire zsidó volt, ahogy P Johnson erre ugyanott rámutatott. Az egész marxizmus egy tipikus zsidó műfaj, a talmudista okoskodás szekularizált változata.

    VálaszTörlés

Imago animi sermo est (Seneca)