2009. január 7., szerda

Pimpa



Pimpa — emlékeznek még erre az ostoba olasz estimesére, melynek főszereplője egy mérhetetlenül okos eb, akinek mindig lóg a nyelve?

Pimpa az európai értelemben vett politikus, akinek egy nappal előre sincs stratégiája. Ha az oroszok azzal fenyegetőznek, hogy elzárják a gázt, akkor még csak véletlenül sem állnak neki tervet kidolgozni, hogy mi lesz olyankor. „Úgyse zárják el.” S amikor végre tényleg elzárják, akkor nincs is stratégia. És nincs semmi, ami megtehető.

„A szerbek velünk tárgyalnak.” Ugyan kérem, micsoda fontoskodás ez? Magyarországnak gázkészlete? Ha volna is, eladná az első kanadai cégnek, aki pedig a kitermelt gázt mondjuk épp Oroszországnak adná el, az meg (talán) nekünk.* Pláne, ha azt, ami mégis van, még eladják a szerbeknek, akkor mi marad a hülyemagyarjának? Na ugye, hogy semmi.**

* [Kapcsolódó: A gázválság táltosai (Turul_2K2, Reakció blog)]

** Ez a gondolat nem Szerbia és a józan diplomácia ellen irányul. Hanem az itthoni hírverés és annak módja ellen.


Senki széles e pusztán nem volt képes azzal számolni, hogy Oroszország egy autoriter nagyhatalom, aki akkor tojja le szomszédait, amikor épp nem esik túl nehezére? Pimpák.

Ukrajnát ki akarják csinálni az oroszok? Nem fogják sajnálni, hogy van még egy-két hivatalból villásnyelvű cunnilungus-t folytató mucsai hátországuk valahol, katonai potenciál és ész nélkül. Magyarország mint tényező? Magyarország az orcsányok és gyurbánok, az ivid dábolyák és jóka kánosok hazája, a pimpák pampája.

Az EU pedig elmehet kenyába kekszet kapálni. A világ legjobb állása európai parlamenti képviselőnek lenni. Hatalmas pénzek, luxusvillák, és sok-sok betűbuborék. Eredmény, az meg nincs. A cél az, hogy három évig azon dolgozzanak, hogy hozzanak egy törvényt, majd három évig azon, hogy ugyanebben a témában hozzanak egy másik törvényt, amelyik lehetőleg annullálja az előzőt. De Királyrákunk már jobban leírta nálunk, mit is csinál egy pimpa Brüsszelben.

2 megjegyzés:

  1. Szerintem a kockás fülű (aka. leprás) nyúl szerzői jogi ügyvédje ezt soha nem engedélyezte.

    VálaszTörlés
  2. Szándékos, hogy nem az eredeti zene van alatta. :>

    VálaszTörlés

Imago animi sermo est (Seneca)